Hertogenstad

Een weekendje in Dijon

Als je kennis van Dijon zich beperkt tot mosterd en de hertogen van Bourgondië, wordt het hoog tijd om deze stijlvolle en interessante stad te (her-)ontdekken.

Spreek uit als: Ausserre!

Een weekendje in Auxerre

2u30 met de trein vanuit Parijs en daar zit je dan aan de oevers van de Yonne met een lekker glaasje kir! Bijtanken verzekerd! De rest van je verblijf is net zo veelbelovend: de kathedraal Saint-Etienne, een tochtje met een plezierboot...

Alain Doire - BFC Tourisme
Week-end à Beaune et visite des Hospices
De Bourgondische levensstijl in een notendop

Een weekendje in Beaune

Beaune is een fantastisch voorbeeld van de Franse levenskunst: geplaveide straatjes, een bijzonder erfgoed (zoals de bekende Hospices), vriendelijke wijncavehouders, winkeltjes op elke hoek van de straat, en dat allemaal tussen een toonaangevend wijngebied. Het is dus niet zo gek dat de stad toeristen van over de hele wereld trekt, inclusief jijzelf!

Beleef Beaune van binnenuit

 

 

Met je partner in La Charité-sur-Loire

Schneiderstad

Le Creusot onder de loep

In 1836 beginnen de gebroeders Schneider met het verwerken van staal in Le Creusot, in de Saône-et-Loire. Tijdens de industriële revolutie ontwikkeld het treinverkeer, ze maken dan ook locomotieven en treinrails. Het begin van een enorm bedrijf, dat nu gericht is op elektriciteit. In het oude kasteel van de familie Schneider kun je nu een bezoekje brengen aan het Musée de l’Homme et de l’Industrie.

Bezoek Le Creusot en het industriële erfgoed

Alain Doire - BFC Tourisme
Week-end à Nevers : l'incontournable palais ducal
Kerkramen, aardewerk, oevers van de Loire…

Een weekendje in Nevers

Nevers ligt aan de oevers van de Loire en wijkt niet af van de regel: wie Loire zegt, zegt kasteel! Naast het schitterende hertogenpaleis word je er verrast door alles wat de stad te bieden heeft: aardewerk, heerlijke wijn zoals de bekende Pouilly-Fumé, boottochtjes… De belofte van een unieke bezoekerservaring.

Ontdek Nevers
Alain Doire - BFC Tourisme
Un week-end à Nevers
Alain Doire - BFC Tourisme
Week-end à Mâcon : flâner en bord de Saône
Een zuidelijk tintje…

Een weekendje in Mâcon

Op slechts 40 minuten van Lyon ligt het pittoreske stadje Mâcon tussen het Rhônedal en de regio Bourgondië. De oevers van de Saône te voet of met de fiets, kleurrijke gevels, het musée Lamartine, de plezierhaven: hier kun je heerlijk en in alle eenvoud rondstruinen.

Weekend in Mâcon: stad van Lamartine
Bourgogne Tourisme / Alain Doire
Country break

Een weekendje in Autun

Autun is een stad op het platteland. Na de talloze Gallo-Romeinse monumenten van de stad te hebben bezocht ben je klaar voor een reis door de natuur bij de Roche de Solutré en daarbuiten.

Country break in Autun
A.Doire /BFCT
Land van de kunstschilder Gérôme

Vesoul onder de loep

Dit prachtige stadje is bekend uit een liedje van Jacques Brel, waardoor je zin krijgt om er een kijkje te nemen. Op het programma van je bezoek: het schitterende meertje van Vesoul-Vaivre, tijdens een wandeling of hardloopsessie. Verlaat niet de stad zonder een bezoekje aan het musée Georges Garret met werken van de lokale kunstschilder en beeldhouwer Jean-Léon Gérôme. Als wij je vertellen dat bepaalde beelden de Amerikaanse filmindustrie hebben geïnspireerd voor films als Gladiator en Star Wars, kijk je er heel anders naar, toch?

Bezoek Vesoul

En résumé