Erfgoed van universele waarde

4 UNESCO monumenten

Als getuigen uit het verleden en schitterende tekens van de band tussen mens en streek vormen de 4 monumenten ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO in Bourgondië een uniek cultureel en natuurlijk erfgoed. Onvervangbare monumenten van universele waarde die je écht gezien moet hebben!

F. Dupin
1

De abdij van Fontenay

De abdij van Fontenay werd in 1118 gesticht door Sint Bernard. Het is een van de oudste cisterciënzer kloosters van Frankrijk. Het is ook een van de eerste monumenten die ingeschreven werd op de lijst van UNESCO.

Ontdek Fontenay

Alain Doire - BFC Tourisme
2

Basiliek en heuvel van Vézelay

Het benedictijnse klooster werd in de 9e eeuw opgericht. Het verzamelt de relikwieën van de heilige Maria-Magdalena en wordt daarmee een bekend bedevaartsoord.

Ontdek Vézelay

Alain Doire - BFC Tourisme
3

Kloosterkerk Notre-Dame de La Charité-sur-Loire

Deze kloosterkerk wordt in 1059 gesticht en is ideaal gelegen langs rivier de Loire, op weg naar Santiago de Compostella. De kloosterkerk viel onder de machtige abdij van Cluny.

Ontdek deze kloosterkerk

Alain Doire - BFC Tourisme
4

De climats van de wijnstreek Bourgogne

De wijnpercelen vormen een lappendeken van wijngaarden, die zich uitstrekt over de Côtes de Nuits en de Côtes de Beaune. Deze climats zijn een bijzonder voorbeeld van de wijnbouw die zich er sinds de vroege middeleeuwen heeft ontwikkeld.

Ontdek de climats

En résumé