Dag 1

Het centrum in

Begin je tocht door Nevers met een bezoekje aan het centrum, door de blauwe lijn te volgen die je meeneemt langs de bezienswaardigheden. Kom op krachten bij een restaurant in het historische hart van de stad, en proef producten uit de streek.

Sluit je dag af met een specialiteit uit Nevers: aardewerk, bij het Musée de la Faïence et des Beaux-Arts.

's Avonds kun je je koffers droppen in een chambre d'hôtes gevestigd in een oud herenhuis van de binnenstad.

Sylvain Alizon
Kennismaken met de stad

De blauwe lijn van Nevers

Volg de blauwe lijn die door het centrum loopt en ontdek het rijke erfgoed van Nevers dankzij 2 wandellussen. Langs heel het parcours lees je op informatieborden over de bezienswaardheden en ontdek je allerlei geheimen van de stad.

Wandelparcours van de blauwe lijn
Pierre Demaillet
Gastronomie

Jean-Michel Couron

De chef-kok van dit restaurant met keurmerk table de prestige, aangesloten bij de Toques Nivernaises, wisselt zijn menu regelmatig met uitsluitend gerechten op basis van verse seizoensproducten die voor de lust van oog en maag op bijzondere wijze, zonder poespas worden gecombineerd.

Restaurant Jean-Michel Couron
ADT58
Museum

Musée de la Faïence et des Beaux-Arts

Bij het Musée de la Faïence et des Beaux-Arts vind je een collectie van 1500 aardewerkstukken uit Nevers, uit de periode van de 16e tot de 20e eeuw, 2500 keramiekwerken en een unieke collectie van gesponnen glas. Verder biedt het museum kunstcollecties, schilderijen, beelden en kunstobjecten van internationaal belang.

Musée de la Faïence et des Beaux-Arts
Mme Fally - ADT 58
Accommodatie

Hotel de la Chasseigne

In het hart van het oude Nevers ligt dit prachtige herenhuis uit de 16e eeuw, rijk aan geschiedenis, waar op subtiele wijze is gerenoveerd. Je stapt deze chambre d'hôtes, voormalig eigendom van geschiedkundige Héron de Villefosse, binnen via de vredige tuin.

Hotel de la Chasseigne

Bekende monumenten van Nevers

Dag 2

Langs de oevers van de Loire

Voor deze tweede dag in de hertogenstad is het tijd voor wat frisse lucht in de natuur langs de oevers van de Loire! Er is niets beters om deze koninklijke rivier te ontdekken dan op een traditionele boot.

Na een heerlijke lunch in de stad kun je de Loire bewonderen vanuit de toren van de kathedraal: adembenemend!

sortie_Instant Nature
Natuurtochtje

Met een traditionele boot over de Loire

Broedvogels, bevers… met een beetje oefening ontsnappen deze bewoners van de Loire niet meer aan je blik. Eenmaal aangekomen bij de Bec d’Allier, een WWF natuurgebied waar de Loire en de Allier samenkomen, hoef je alleen maar te genieten van het schouwspel.

Natuuruitstapje bij de Bec d’Allier
O_Puits_Magalie_Popineau
Gastronomie

Restaurant Ô Puits

In de schaduw van de Sint-Pieterskerk biedt de chef-kok van dit Toque Nivernaise restaurant je een verfijnde keuken met lichte, traditionele gerechten in een nieuw jasje.

Restaurant Ô Puits
D.Thévenot
Erfgoed

Bezoek aan de toren van de kathedraal

De Tour Bohier werd tussen de 15e en de 17e eeuw gebouwd aan het zuidelijke schipdeel van de kathedraal van Nevers.

Beklim de 285 treden en geniet tot eind oktober van het uitzicht op 52 meter hoogte!

Langs de wenteltrap ontdek je de verschillende verdiepingen van de kathedraal, met beelden, beeldhouwwerk en andere schatten.

NIEVRE_TOURISME_x_FMR_TRAVELBLOG_www.fmr-travelblog.com
Origineel

Ontdek Nevers op een andere manier

Vanuit een tuktuk kun je je in alle rust door Nevers laten rijden. Zo ontdek je het erfgoed, de middeleeuwse wijk en het centrum. De bestuurder vertelt je de geschiedenis van elk monument, samen met allerlei leuke feitjes. Tijdens fotomomenten kun je je herinneringen vastleggen op de gevoelige plaat.

Een ritje met de tuktuk fiets

En résumé