Cultuur en erfgoed

Bourgondië nodigt je uit om het bijzondere historische erfgoed te ontdekken, met een overvloed aan prachtige kerken en kastelen. En niet te vergeten de musea en bezoekerscentra om de talloze rijkdommen van de regio te ontdekken.

Wandel- en fietstochten

Bourgondië is al heel lang een typische wandelstreek, met de vele pelgrims die van Vézelay naar Nevers trekken. Tegenwoordig kun je kiezen uit zo'n 6000 km aan circuits, van eenvoudige wandelingen tot een GR-parcours. De Tour de Bourgogne met de fiets belooft je de regio in een notendop, langs 800 km aan fietspaden. Andere routes om te proberen: de Voie Bleue, de Voie Verte van Chalon-sur-Saône naar Mâcon…

Alain Doire - BFC Tourisme

Recreatie voor gezinnen

Recreatiepark, speurtocht bij een kasteel, klimbos... Kies een van de originele activiteiten in de regio en geniet op een betaalbare manier van het buitenleven! 

Bekijk de activiteiten voor gezinnen

Watersporten

In Bourgondië vind je waterpret in allerlei vormen. Lekker zwemmen is leuk als het warm is. Maar je kunt ook over het water glijden met een kano, zeilboot of zelfs met een jetski voor wat adrenaline.

Buitenactiviteiten

Golfbanen om aan je swing te werken, een klimbos om door de bomen te klauteren, visplekjes om riviergrondel te vissen: in Bourgondië vind je een groot aantal buitenactiviteiten in de natuur! Tussen twee uitstapjes door kun je genieten van een heerlijke maaltijd op een van de picknickplaatsen.

Alain Doire - BFC Tourisme

Extreme luchtsporten

Kies voor een parachutesprong in de Morvan of een ULM-vlucht boven de wijngaarden! Geef jezelf een lekkere adrenalinestoot in Bourgondië!

Bekijk deze luchtsporten

Ambacht en vakkennis

Het talent van Bourgondië is ook te vinden bij de ambachtslieden uit de regio, van de pottenbakkers in de Puisaye tot het aardewerk van Digoin en Nevers. Deze ambachten worden in stand gehouden door vaklieden met passie, die graag hun technieken laten zien tijdens workshops en lessen. Een andere manier om in deze fascinerende wereld te duiken: een paar zorgvuldig, met de hand gemaakte voorwerpen kopen.

©Ophelie_MORIS

Spa en wellness

Op minder dan een uur van Parijs is Bourgondië een typische streek voor wellness en een haven van rust. De wellnesscentra en Spa's nodigen je uit om even lekker bij te tanken. Ze bieden een ruim aanbod van behandelingen om lichaam en geest te ontspannen.

Bekijk alle Spa's

En résumé