Een familieverhaal

Meer dan een eeuw lang is Bourgondië van grote invloed in Europa. Aan het hoofd van de regio, van vader op zoon:

Francois Jay
Mis het niet!

Dijon: voormalige hertogenhoofdstad van Bourgondië

Hoewel de hertogen veel tijd doorbrengen op Vlaams grondgebied, blijft Dijon een belangrijke stad. Filips de Stoute laat het kasteel compleet renoveren om er een luxe paleis van te maken, waar hij met zijn familie woont.

Het paleis is nu het unieke decor voor een van de mooiste musea van Frankrijk. Zorg dat je er een kijke neemt! Je moet dan ook even stoppen in de grafkamer van Filips de Stoute en Jan zonder Vrees.

Bezoek Dijon en zijn museum
Alain Doire - BFC Tourisme
Alain Doire / BFC Tourisme
Beaune en Filips de Goede

Het Hôtel-Dieu van Beaune: een prachtig voorbeeld van hertogelijke investering

Het Hôtel-Dieu wordt in 1443 gebouwd door Nicolas Rolin, kanselier van Filips de Goede en zijn vrouw Guigone de Salins. Hun doel? Armen te hulp schieten in tijden van oorlog of epidemie en hun eigen zielen redden. Het resultaat? Een schitterend en kleurrijk gotisch bouwwerk.

Ontdek de Hospices

Alain Doire - BFC Tourisme
Germolles en Filips de Stoute

Germolles: een voormalig hertogenverblijf

In 1380 koopt Filips de Stoute een kasteel voor zijn vrouw, Margaretha van Male. Zij laat er een paleis van maken, met Italiaanse invloeden, en dus niet in de stijl van oude middeleeuwse forten. De inrichting wordt gedaan door de beste kunstenaars van het Franse hof.

Bezoek het kasteel
Alain Doire - BFC Tourisme
In de voetsporen van hertogen elders in Bourgondië

Een duik in de tijd, tot aan de middeleeuwen

Het Bourgondië van de hertogen is niet alleen beperkt tot het oude paleis in Dijon of de Hospices de Beaune. Overal in de regio vind je middeleeuwse dorpjes, kastelen en andere getuigen van een macht die zich uitstrekt van de 13e tot de 15e eeuw.

En résumé