Dag 1: Bezienswaardigheden

Hand in hand door het centrum wandelen

Wat dacht je van een romantische wandeling langs de prachtige gevels in de oude hoofdstad van de Hertogen van Bourgondië? En om alle rijkdommen van de stad te ontdekken, kun je het parcours van de uil volgen. Op het programma: 22 etappes met hét geluksbeeldje van Dijon: de uil van de kathedraal Notre-Dame. Raak het beeldje aan en doe samen een romantische wens.

Een fantastich museum

Op naar het Museum voor Schone Kunsten, waar je je ogen uitkijkt bij een prachtige, unieke collectie van schilderijen en beelden. Tussen de 80.000 voorwerpen vind je werken van Delacroix en Monet of in een heel ander genre, de bekende grafstenen van de hertogen van Bourgondië. Deze grafmonumenten van rouwstoeten zijn een uitbeelding van alle rouwvormen.

Dag 2: schitterend uitzicht en fietstocht

 

Alain Doire - BFC Tourisme
Ochtend

Je partner de liefde verklaren bovenin de Tour Philippe le Bon

Klim naar de top van de Tour Philippe le Bon. Deze toren van 46 meter met 316 treden is een uitdaging voor je kuiten en dijen.

Eenmaal boven kun je trots zijn op je partner en samen knuffelen met een breed uitzicht op de daken en klokkentorens van Dijon.

Reserveer bij het VVV
Alain Doire - BFC Tourisme
Alain Doire - BFC Tourisme
Middag

Een romantisch fietstochtje

Het fietspad langs rivier de Ouche is ideaal voor een romantisch fietstochtje.

Stop onderweg even bij de Puits de Moïse, een meesterwerk uit de middeleeuwen. Een schitterend kunstwerk en een artistieke uitdaging voor die tijd.

Huur een fiets in Dijon
Alain Doire - BFC Tourisme

Culinaire liefde

Kies je voor een romantisch etentje in een culinair restaurant of een knusse proeverij van een grand cru in een wijnbar? Voor beide opties bieden we je een aantal heerlijke adresjes… om samen te genieten en het beste uit de Bourgondische keuken en wijncaves te proeven!

Hôtel Vertigo

Een romantische nacht in Hotel-Spa Vertigo

Je liefdesnestje voor een romantisch weekend? Hotel en Spa Vertigo, een haven van rust met een futuristische en sjieke inrichting. Hier staan wellness en comfort centraal, zowel in de kamers van het hotel als in de Spa (binnenzwembad, sauna, stoombad, fitnessruimte).

Dit hotel reserveren

En résumé