Dag 1: La Charité...

Historisch en uniek

Bezoek bij aankomst in deze stad langs de Loire de Jardin des Bénédictins, met een schitterend uitzicht op de kloosterkerk. Hier wandel je langs de bewaard gebleven ruïnes van de oude Saint-Laurent kerk. Neem vervolgens een kijkje in de kloosterkerk van La Charité-sur-Loire en laat je overspoelen door de indrukwekkende sfeer.

Struin rond bij dit schitterende monument, wandel via de Place des Pêcheurs en onder de gotische portiek richting de Notre-Dame kerk, ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO als etappe van de Sint-Jakobsroute.

Na een ochtendje vol historische monumenten, nemen we je mee voor een lunch bij Auberge de La Poule Noire. Dit restaurantje in een eeuwenoud pand van steen is dé plek voor een romantisch etentje. Geniet ervan!

Maak van je middag gebruik om de talloze bouwkundige details van de monumenten te ontdekken. Bij de kloosterkerk vind je niet alleen bijzondere plekjes, maar ook hedendaagse kunst rond het thema van de Stad van het Woord. Er is voor ieder wat wils!

Lees alles over de Cité du Mot   

E.Cortes
Slapen in een originele omgeving

Le Petit Rivage: aan de oevers van de Loire

Je overnacht op een unieke, pittoreske locatie in hartje La Charité-sur-Loire. Le Petit Rivage biedt twee compleet gerenoveerde kamers met een fris en kleurrijk decor. Een prachtig plekje met een knusse en gezellige sfeer. Het is een boetiekhotel, dus met een beetje geluk ga je met een leuk souvenirtje weer naar huis!

Reserveer een nacht

Dag 2: La Charité...

Een knusse sfeer langs de Loire

Na een heerlijke nacht kun je op zoek naar de knusse sfeer van La Charité-sur-Loire. Wandel via de Pont de Pierre brug richting het île du Faubourg de Loire en geniet van het schitterende uitzicht op de stad!

Wat verderop ligt La Blancherie, aan de kant van de Cher: dé omgeving bij uitstek voor een romantische wandeling aan de Loire die hier rustig langs stroomt, met de stad op de achtergrond. De perfecte locatie voor een landelijke picknick!

Eenmaal terug in La Charité-sur-Loire kun je op zoek naar de talloze pittoreske plekjes van de stad: de poort bij de Sainte-Croix kerk, de Rue des 84 Marches, de Chapelle des Mariniers of de Rue du Grenier à Sel. Stop even bij Couleur Café, een theesalon met een knusse en romantische sfeer, waar Francis graag een warme chocomel met slagroom voor je maakt!

Na deze tussenstop kun je je romantische uitstapje afsluiten met een klim naar het bovendeel van Parc Adam, waar je uitkomt op de stadsmuren van La Charité-sur-Loire, die tijdens de Honderdjarige Oorlog werden gebouwd ter bescherming van de stad. Van hieruit heb je een adembenemend uitzicht op heel de stad, met verderop de Loire, de Cher en de Sancerrois. Op een heldere dag kun je er genieten van een schitterende zonsondergang die weerspiegelt in de Loire en heerlijk naar de horizon turen.

 Ontdek de stadsmuren

Sunshine Photography
Les Remparts de La Charité-sur-Loire Sunshine Photography
Alain Doire - BFC Tourisme
Visiter la Charité-sur-Loire Alain Doire - BFC Tourisme
Pierre Demaillet
Esplanade du Parc Adam à La Charité-sur-Loire Pierre Demaillet
Mathieu Balme
La Charité-sur-Loire depuis la Loire Mathieu Balme
Tip voor een romantisch uitstapje

Wandelparcours Balade des Mots

Ga tijdens je verblijf op zoek naar de inscripties op de gevels die van La Charité-sur-Loire de stad van het boek en het woord maken. Met hier een citaat, daar de tekst van een liedje... Volg de woorden van dit bijzondere parcours. Laat je inspireren door de woorden uit een Frans liedje "Je lui dirai les mots bleus, les mots qu'on dit avec les yeux..." (Ik zal haar blauwe woorden toefluisteren, woorden die je met je ogen zegt).

Volg het parcours van de Balade des Mots

En résumé
A propos
Les Remparts de La Charité-sur-Loire Sunshine Photography
Visiter la Charité-sur-Loire Alain Doire - BFC Tourisme
Esplanade du Parc Adam à La Charité-sur-Loire Pierre Demaillet
La Charité-sur-Loire depuis la Loire Mathieu Balme
Voir sur la carte