My Destination /BFCT

Routes en parcoursen

Verken de wijngaarden in de streek dankzij de diverse wijnroutes en parcoursen om te wandelen of te fietsen.

6 wijnroutes in Bourgondië

Mon GR® préféré - FFRandonnée_ David Genestal

Wandeltochten

In de Saône-et-Loire kun je de App Route 71 gebruiken om een route uit te stippelen met etappes rond wijnkunde, maar ook culinaire en culturele uitstapjes.

Zin in een wandeling om in contact te zijn met de natuur? Kies dan voor de Route des Grands Crus of andere paden met talloze rijkdommen. Een tip om altijd ergens in de buurt een wandeltocht te vinden: maak gebruik van de smartphone App Balades en Bourgogne.

My Destination /BFCT

Fietstochten

Ga je er liever met de fiets op uit? Het themaparcours van de Voie des Vignes van Marsannay-la-Côte naar Santenay neemt je via landweggetjes mee naar bekende wijndorpjes. De moeite waard!  

Andere schitterende parcoursen voor fietstoerisme die soms door wijngebieden lopen: Voie Bleue, Voie Verte, EuroVélo 6.

De wijngaarden van Bourgondië met de fiets
Met een gids

Wine tours: ontmoetingen en ontdekkingen

Om kennis te maken met wijnkunde en de wijngebieden van Bourgondië te begrijpen, nemen specialisten je mee op pad om de verschillende oorsprongsbenamingen te ontdekken en wijnboeren te ontmoeten die graag hun vakkennis met je delen.

Trek er dus samen met een erkende gids op uit in de wijnstreek Bourgogne! De meeste dienstverleners bieden ook rondritten met spelletjes over het thema wijn.

Alle wine tours

Alain Doire - BFC Tourisme

Tien bezoeken om alles te weten te komen over Bourgognewijnen

Ludieke belevingen, themapark, sensoriële bezoeken ... deze wijntoeristische sites maken de interessante wereld van Bourgognewijnen voor iedereen toegankelijk!

 

TE VEEL ALCOHOL SCHAADT DE GEZONDHEID, DRINK MET MATE. 

Deze top 10 ontdekken
Corinne VASSELET / BFC Tourisme
Alain DOIRE / BFC Tourisme
Alain Doire - BFC Tourisme

In 'proeverij'-modus

De theorie in praktijk brengen

Test je smaakpapillen ...

Wijn laat zich ontdekken aan de hand van de landschappen en unieke ontdekkingsbelevingen in de wijngaarden, maar niet alleen ... In Bourgondië is het proeven van wijn een kunst die je kunt leren en ontwikkelen, in de wijnkelders of op de wijnscholen.

Climats, druivensoorten, vinificatie, proeven ... je komt er alles over te weten tijdens een proeverijcursus. Deze zijn voor iedereen toegankelijk, gezellig en pedagogisch, en je leert er de sleutels om deze complexe drank ontspannen te leren waarderen en beoordelen.

En wie praat er beter over wijn dan een wijnboer? Stap een wijngoed binnen voor een proeverij in de wijnkelder, samen met de wijnboer die je alles over zijn wijnen en zijn beroep vertelt ... 

TE VEEL ALCOHOL SCHAADT DE GEZONDHEID, DRINK MET MATE. 

De wijnstreek vanuit een andere hoek: originele activiteiten

Air Escargot
Vanuit de lucht

Zoek het hogerop in de wijngaarden

Wat dacht je ervan om de wijnstreek Bourgogne vanuit een hele andere hoek te ontdekken? Onze tip is een luchtballonvaart maken of een ULM-vlucht om vanuit de lucht de eindeloze wijngaarden te bewonderen... Een fantastische ervaring!

Met een ULM
Alain Doire - BFC Tourisme
Tijd met je gezin

Wandeltocht met geocoaching

Ken je de de wijngaard van de Couchois al? Als je die nog niet kent, ga dan naar het  Château de Couches voor een wandeltocht van 8 km: met een digitale tablet met geolocatie leer je (bijna) alle geheimen van de AOC Côtes du Couchois en volg je de route om de negen goed verborgen sleutelwoorden te vinden. Een mooie manier om wat kennis op te doen voordat je aan de proeverij op het wijngoed begint!

Wijncaching bij het kasteel van Couches
Alain Doire - BFC Tourisme
Bijzondere picknicks

Een smakelijke pauze tussen de wijngaarden

Goed idee: geniet tijdens een dagje in de wijnstreek Bourgogne van een heerlijke ervaring tussen de wijngaarden! Neem je eigen picknick mee of bestel een maaltijdmand bij een lokaal restaurant dat dit soort diensten biedt. Drink daarbij een wijn die gemaakt is op het perceel waar je stopt om te eten.

Half september, wanneer de wijngaarden zich hullen in herfstkleuren, kun je naar het evenement Fantastic Picnic! Voor de rest van je vakantie bieden talloze dienstverleners in Bourgogne-Franche-Comté (waarvan sommige staan ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO) hun eigen picknickversie. Je vindt ze uiteraard ook tussen de wijngaarden.

Alain Doire - BFC Tourisme
Sportief

Klimmen naar de Roche de Solutré

Te voet de Roche de Solutré beklimmen is iets waar je geen spijt van krijgt. Vooral als je eenmaal boven uitgenodigd wordt door Emmanuel van Enoculture voor een proeverij, na een tocht vol aardrijkskunde, archeologie en wijnkunde.

Wijnwandeling naar de Roche de Solutré
INNOVEO
Zonder inspanning

Met een Segway, elektrische fiets of stepscooter

Je kunt ook wat originelere (en minder vermoeiende) vervoermiddelen proberen om op een hele nieuwe manier de Bourgondische wijngaarden te ontdekken. Een paar voorbeelden:

- in het wijngebied met de elektrische fietsen of stepscooters van Cross Bee (Fuissé) een Wine Bike Expérience (Puligny).

- In Cormatin en omgeving met Bourgui Trott': elektrische stepscooters tijdens een tocht van Les Balades d'Estelle.

- In de Côtes de Beaune en Côtes de Nuits: een tochtje op een Segway, met Mobilboard.

En résumé
À propos
Alain Doire - BFC Tourisme