48 uur in...

Beaune: op de Route des Grands Crus

Je moet ten minste twee dagen rekenen om Beaune te bezoeken. Reken iets meer, als je doorreist langs de Côte et les Hautes-Côtes de Beaune. De Route des Grands Crus de Bourgogne strekt zich uit naar het oosten, richting Nuits-Saint-Georges en Dijon of het zuiden, naar Saône-et-Loire.

Bezienswaardigheden

Francis Vauban

Hospices de Beaune

Dit hospitaal uit de 15e eeuw, in een flamboyant gotische stijl en met een kleurrijk dak, toont de nauwe band die bestond tussen Vlaanderen en de hertogen van Bourgondië.

Bezienswaardigheden binnen zijn: de Salle des Pôvres met de bekende rode hemelbedden, de apotheek en het bijzondere schilderij van het Laatste Oordeel, van Rogier Van der Weyden.

Bezoek de Hospices
Michel Joly / Association Climats de Bourgogne

Maison des Climats du vignoble de Bourgogne

Een gratis tentoonstelling die je gezien moet hebben, om alles te begrijpen over de climats (wijnpercelen) in de wijnstreek Bourgogne, die sinds 2015 staan ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De informatie van dit centrum is aangepast op elk publiek, om de term climats te ontdekken, wijnpercelen met elk een eigen identiteit, die al eeuwenlang worden afgebakend door de Bourgonidsche wijnbouwers.

La Maison des Climats du vignoble de Bourgogne
La Moutarderie Fallot

La Moutarderie Fallot

Dit is de laatste ambachtelijke mosterdmaker van Bourgondië! Tijdens een bezoek aan dit museum net achter de stadsmuren van Beaune kom je alles te weten over mosterd en de eeuwenoude vakkennis die zorgt voor de hoogwaardige productie ervan, hier in de Côte-d'Or.

Het interactieve parcours door de productieruimte is verrassend en prikkelt al je zintuigen.

La Moutarderie Fallot - Kennismakingsparcours
Beaune Tourisme Studio Piffaut

Standaard rondleidingen of met thema

Ontdek de rijke geschiedenis van Beaune tijdens een rondleiding met gids achter de middeleeuwse stadsmuren.

Thema's als "van stad naar wijncave" of "culinaire ontdekkingen" zijn populair, maar je vindt ook andere rondleidingen bij de receptie van het VVV-kantoor van Beaune & Pays beaunois.

Reserveer een rondleiding bij het VVV

Voor wijnliefhebbers

Legendarische wijncaves, een wijnmuseum, wijnkundelessen: de wereld van wijn gaat voor je open in een van de meest bekende wijnstreken ter wereld!

Goede restaurants

In Beaune en omgeving vind je een tiental sterrenrestaurants en bekende adresjes. Ze bieden een verfijnd en rijk gevuld menu waar de grootste levensgenieters van zullen blozen!

Restaurants bekijken

Côte-d'Or-Tourisme - R.Krebel
Een meerdaagse tocht

op de Voie des Vignes

Een fietsparcours langs de Route des Grands Crus de Bourgogne, ten zuiden van Beaune, vanuit Santenay en Nolay en in het oostelijke deel tot aan Nuits-Saint-Georges en Dijon. Je rijdt hier moeiteloos langs wijngaarden en bekende dorpen als Pommard, Meursault, Chassagne-Montrachet of Aloxe-Corton.

En résumé