Dag 1: een ochtendje rondkijken in

Autun: de Gallo-Romeinse stad

Er hangt een elegante en pittoreske sfeer in Autun, een Stad van Kunst en Geschiedenis die tegen de uitlopers van de Morvan aan ligt! Stadsmuren waar een schitterende kathedraal bovenuit steekt: hier kun je heerlijk rondstruinen in de hooggelegen wijken met nauwe straatjes en vakwerkhuizen.

Neem een kijkje bij het indrukwekkende timpaan van de kathedraal Saint-Lazare, gemaakt door Gislebertus! Neem de tijd om in het nabijgelegen centrum het werk van Gislebertus te ontdekken via de Révélation. Deze virtuele 3D wandeling neemt je mee langs het beeldhouwwerk, met een fascinerende en verrassende uitleg!

Ontdek de stad verder door een bezoekje te brengen aan de Gallo-Romeinse monumenten:
- het Romeinse theater met adembenemend uitzicht op de plas in het dal
- de bijzondere Tempel van Janus en de net zo geheimzinnige piramide van Couhard
- de stadspoorten Saint-André en Arroux

DSL / Nathalie Bonnetain
Avondvoorstelling

Augustodunum "Tussen schaduw en licht"

Elke zomer wordt er begin augustus een avondvoorstelling georganiseerd over de geschiedenis van Bourgondië, in het Romeinse theater van Autun. Een openluchttheater waarbij toneelspelers en vrijwilligers een betoverende licht-en geluidsshow geven met vuurwerk! Herleef de Gallische en Romeinse geschiedenis van Bourgondië tijdens een bijzondere reis door de tijd.

Ontdek Augustodunum

Dag 1:  een middag op de

Mont-Beuvray

Bovenop deze berg nodigt Bibracte, een Grand Site de France, je uit voor een bezoek aan een Gallische stad weggezakt onder het bos. Een unieke natuurplek met adembenemende uitzichten op de Morvan. Samen met een gids ontdek je hier:
- het spookjesachtige en mysterieuze bos van de Mont-Beuvray, waar je heerlijk rond kunt wandelen tussen de kronkelende beuken en het mos,
- een archeologisch centrum waar archeologen uit heel Europa onophoudelijk zoeken naar nieuwe opgravingen,
- een ultramodern museum dat opgaat in de natuur, met voorwerpen uit de opgravingen van Bibracte,
- een restaurant met Gallische keuken.

Het Musée de Bibracte

Dag 2

Tips voor uitstapjes vlakbij

Bourgogne Tourisme / Alain Doire

Kasteel van Sully

Welkom in het grootste renaissance kasteel uit Zuid-Bourgondië en een van de mooiste privékastelen van Frankrijk.

Het kasteel van Sully heeft een sprookjesachtige uitstraling!

De indrukwekkende binnenplaats is dé plek voor kinderen. Ze kunnen er meedoen met speciale rondleidingen die heel het jaar door worden georganiseerd!

Ontdekken
DSL / Bourgogne Live Prod - Aurélien Ibanez

De boeddhistische tempel Paldenshangpa

Ja, je bent hier toch écht in Bourgondië! Deze flamboyante Himalayaanse boeddhistische tempel ligt in het dal van de Arroux. Naast de tempel ligt een park met kleurrijke vaandels, een stoepa en een fontein.

De tempel met drie verdiepingen telt een aantal indrukwekkende Boeddha beelden, muurschilderingen en kleurrijke sierbanden. Een plek voor rust en meditatie!

Ontdekken
DSL / Globetrekkeuse

De Morvan op de fietsrail

Met de fiets op rails! Met de Vélorail du Morvan (fietsrail) ontdek je de uitlopers van de Morvan.

Een unieke tocht van 22 km via een pittoresk en schaduwrijke route door velden en heuvels, van het station in Cordesse tot aan Igornay.

En als je niet genoeg kracht in he benen hebt, krijg je met de elektrische assistentie van de fietsrail een duwtje in je rug om de kleine hellingen van het parcours te bedwingen.

Ontdekken
Bourgogne Tourisme / Alain Doire

Rochers du Carnaval d'Uchon

De parel van de Morvan biedt je een uniek uitzicht vanaf de granieten rotschaos van Uchon.

Een ongerepte en betoverende plek! Midden tussen beukenbomen, gras en heidevelden liggen de Rochers du Carnaval… met een adembenemend uitzicht op het coulisselandschap van de Arroux en de heuvels van de Morvan.

Rochers du Carnaval
Aloha studio

Met de mountainbike over het parcours van de Grande Traversée du Massif Central

Autun en omgeving zijn ideaal voor mountainbikers en wandelliefhebbers. Het is niet voor niets dat de GTMC, de Grande Traversée du Massif Central met de MTB door de Morvan loopt!

Volg vanuit Autun de bewegwijzering van het parcours tussen Autun en La Tagnière. Langs het mountainbikeparcours vind je een aantal schitterende uitzichten, zoals de Signal d'Uchon, opmerkelijk vanwege de granieten rotsblokken en het bos.

Bekijk het parcours

En résumé