Sandrine Baverel /BFCT

Het vredige meer van Vesoul-Vaivre

We beginnen de dag rustig, met een duik in de natuur. Bij het Lac de Vesoul-Vaivre zie je hoe de reigers en eenden wakker worden en geniet je op je eigen manier van de rust: bezinning of een wandeling voor mensen die rond willen kijken en hardlopen of fietsen voor sportievelingen. En voor een watervariant kun je kanoën op het aangename meer.

Ontdek het meer

A.Doire /BFCT
Van bovenaf gezien

Het uitzicht vanaf Notre-Dame de la Motte

Na dit natuuruitstapje kun je het hogerop zoeken bij het uitzichtterras van Notre-Dame de la Motte. Het maagdenbeeld beschermt hier met veel barmhartigheid de inwoners van Vesoul.

Maar dé plek waar je moet zijn voor een fantastisch uitzicht op de stad wordt genoemd in het bekende liedje van Brel over Vesoul... Dus als je hier dan toch bent, kun je net zo goed genieten van het brede uitzicht!

A.Doire /BFCT
Aan tafel

Specialiteit uit de streek

Voor de lunch kun je aan de oevers van de nabijgelegen Saône een pochouse proeven. Deze specialiteit met riviervis wordt geserveerd als stoofgerecht met paling, kleine snoek, zeelt en rivierbaars. Hierbij is een wijn uit Charcenne of Côteaux de Champlitte het lekkerst.

Musée Garret /BFCT
Op naar het museum

Duik in de wereld van kunstschilder Jean-Léon Gérôme

Maak je klaar voor een bezoekje aan het musée Georges Garret, met werk van de lokale kunstschilder en beeldhouwer Jean-Léon Gérôme. Als je weet dat sommige doeken inspiratiebronnen waren voor de Amerikaanse films Gladiator en Star Wars, kijk je er heel anders naar, toch?

Ontdek het museum

Wandeling na de lunch

Prachtige herenhuizen

Wandel door de geplaveide straatjes van het centrum, rijk aan prachtige panden en herenhuizen die hier tussen de 15e en 18e eeuw werden gebouwd.

Lees meer
Stadspark

Bezoek aan de Engelse tuin

Na het minerale karakter van de oude binnenstad is het tijd voor de tropische planten in de Engelse tuin. Struin heerlijk rond tussen de waterval, pergola, rozentuin en vijver.

Engelse tuin
Tip voor een uitstapje in de buurt

Een reis naar het verleden bij het kasteel van Champlitte

Op naar het schitterende kasteel van Champlitte, op 60 km van Vesoul. Bij het Musée d'Arts et Traditions Populaires maak je een fascinerende reis in de plattelandswereld van begin 19e eeuw langs een aantal nagebouwde winkeltjes, ateliers en boeren huizen.

Ontdekken

Destination Vallée de la Saône
Rondvaart

Varen op de Saône

Stap aan boord bij een van de rondvaartboten in Gray (op een uur van Vesoul) voor een leuk boottochtje. Tijdens je rondvaart leer je alles over het tunnelkanaal van Saint-Albin, 681 meter lang en ingeschreven op de lijst van Historische Monumenten. De tunnel werd in 1880 geopend, op bevel van Napoleon III om de riviervaart toegankelijker te maken. 

Maak gebruik van het nieuwe wandelparcours waar je zelfs met je gezin of vrienden kunt picknicken. 

Stap aan boord van de rondvaartboot Audacieux

En résumé
À propos
Sandrine Baverel /BFCT