Alain DOIRE / BFC Tourisme

De driehoek Sancerre-Pouilly-Giennois

Dit wijngebied, met diverse smaken en druivensoorten, telt AOP oorsprongsbenamingen: Sancerre, Côteaux du Giennois, Pouilly-Fumé en Pouilly-sur-Loire, de kleinste AOC van de wijnen in Centre Loire!

Ontdek de bestemming Sancerre-Pouilly-Giennois

Jean-Marc SCHWARTZ/BFC Tourisme

De Couchois

Dit haast onbekende wijngebied strekt zich uit over nog geen 225 hectare aan wijngaarden rond het kasteel van Couches. Een unieke plek die je echt gezien moet hebben en dé gelegenheid om de mooiste producten van deze paar wijnbouwers te proeven.

 

Ontdek het kasteel van Couches
Werelderfgoed van UNESCO

De Route des Grands Crus

In de Côte de Beaune en de Côte de Nuits vind je dorpen waarvan de een nog bekender is dan de ander. Pareltjes uit het historische erfgoed, zoals het kasteel Clos Vougeot of de Hospices de Beaune. Zeer bekende wijnen en uitstekende restaurants. Dat is wat deze "côtes" je te bieden hebben. Sinds 2015 staan de "climats" van de wijnstreek Bourgogne ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO en vallen binnen dit wijngebied.

Alain DOIRE / BFC Tourisme

De Côte de Nuits

Het kasteel van Clos Vougeot is hét monument bij uitstek van de Côte de Nuits en de "climats" van de wijnstreek Bourgogne.

Ontdek de Côte de Nuits
Alain DOIRE / Bourgogne-Franche-Comte Tourisme

De Côte de Beaune

Een bestemming die je niet mag missen, met een wandeling door de wijngaarden en een rondleiding in de wijnkelders van de Hospices de Beaune.

Ontdek de Côte de Beaune
Alain Doire - BFC Tourisme

De wijngebieden van de Yonne

Er wacht je een aantal bijzondere uitstapjes in de Chablis, de Auxerrois, de Tonnerrois, de Vézelien en de Jovinien. 

Ontdek de wijngebieden van de Yonne

Alain DOIRE / BFC Tourisme

De Châtillonnais

In dit wijngebied ten noorden van de Côte-d’Or wordt hoofdzakelijk Crémant de Bourgogne gemaakt. Je ontdekt het langs de “Route du Crémant”! Wat je te wachten staat: wijnbouwers en/of het wijnmuseum bezoeken, lunchen en dineren in kastelen, de schat van Vix bekijken... Ze zult je er zeker niet vervelen!

Ontdek het wijngebied van de Châtillonnais

En résumé