Dag 1

Een bezoekje aan het centrum van Dijon 

Office de Tourisme de Dijon
Doe een wens

Het parcours van de uil met de kinderen

Volg samen met je gezin de gouden, driehoekige plaatjes met gegraveerde uilen die tussen de straatstenen in het centrum van Dijon liggen, en zoek steeds de volgende uil.

Je vindt de gids van dit parcours bij het VVV-kantoor of je kunt de App downloaden op je smartphone.

Maar waarom een uil? Omdat het een symbool van de stad is: bij de Notre-Dame kerk vind je namelijk een uilenbeeldje op een van de muren. Volgens de legende moeten passanten met hun linkerhand de uil aanraken om hun liefste wens in vervulling te zien gaan!

Ontdek het Parcours de la Chouette
Maison Millière
Kijk omhoog

Het Maison Millière

Wat verderop zie je op het dak van dit huis in gotische bouwstijl een tinnen kat en een oehoe van aardewerk.

De legende van de uil gaat hier verder. Na de uil van de kerk te hebben aangeraakt moet je niet naar de zwarte kat kijken. Naar de oehoe mag wel, die stuurt je wens naar de hemel.

Speciaal voor kinderen

In hartje centrum

Kies ook voor een rondleiding met gids van het VVV van Dijon, de Rallye mômes, of een uitstapje van de stichting Les Visites du Jeune Téméraire, die op een speelse en interactieve manier kinderen kennis wil laten maken met het Bourgondische erfgoed. Zo organiseren ze een kennismakingsparcours met raadsels en een beloning aan het einde, genoeg om jong en oud mee te krijgen!

Midden in het centrum van Dijon worden kinderen ook blij van de draaimolen op het Place François Rude of de fonteinen van het Place de la Libération, waar ze lekker kunnen spelen bij warm weer (het plein is autovrij).

Office de Tourisme de Dijon / Atelier Démoulin
Place de la Libération Office de Tourisme de Dijon / Atelier Démoulin
Alain Doire / BFC Tourisme
Carrousel Place François Rude à Dijon Alain Doire / BFC Tourisme
OT_Dijon / Atelier_Demoulin

De Tour Philippe le Bon beklimmen...

Om te checken of de trap echt 316 treden telt en om het fantastische uitzicht op de stad te bewonderen!

Ontdek deze historische toren

 

Tips voor een hapje eten

Lunch bij het Maison Millière, naast de uil, of probeer L’Epicerie & Cie, met traditionele, lokale gerechten en een speelhoek voor de kinderen, maar ook restaurant Les fils à maman, met al je favoriete gerechten van vroeger!

Dag 2

Proeven en ontdekken

Alain DOIRE / BFC Tourisme

De Jardin des Sciences

De Jardin des Sciences in Dijon nodigt je uit voor een bijzonder bezoek aan een planetarium, een museum en een botanische tuin. Genoeg om heel je gezin mee bezig te houden en op een leuke manier iets te leren over de wereld om ons heen!

Ontdek heel het jaar door een rijke en hedendaagse biodiversiteit tijdens een wandeling door de botanische tuin Arquebuse, en dan vooral tijdens het Natuurfeest.

Lees meer
JARDIN DES SCIENCES - JARDIN BOTANIQUE A DIJON
Fabrique de pain d'épices Mulot et Petitjean
Het weekend eindigt met iets zoets...

Mulot et Petitjean: ideaal voor kinderen

Mocht je nog moe zijn van de vorige dag is er niets beters dan een smakelijk bezoek aan deze kruidkoekfabriek uit 1796. Bezoek de Fabrique de Pain d’Epices Mulot & Petitjean, in een prachtige omgeving met speciale workshops voor kinderen.

Lees meer

En résumé
A propos
Place de la Libération Office de Tourisme de Dijon / Atelier Démoulin
Carrousel Place François Rude à Dijon Alain Doire / BFC Tourisme