Liefdadigheidsevenement dat om wijn draait

15/11/2019 - 17/11/2019

Elk jaar, eind november, komen liefhebbers van Bourgondische wijnen en professionals op dit gebied bijeen voor de wijnveiling van de Hospices de Beaune. Dit populaire evenement viert de kwaliteit van de wijn, de streek en het historisch erfgoed van Bourgondië.

Kwaliteitswijnen voor iedereen


Als 150 jaar lang begint op de derde zondag van november de beroemdste charitatieve wijnveiling ter wereld. De wijnveiling van de Hospices de Beaune is een groot feest waar zowel oenologen als leken op wijngebied uitgenodigd zijn.
Elk jaar wordt het evenement, dat georganiseerd wordt veilinghuis Christie's, bijgewoond door bekende persoonlijkheden. Er wordt alleen wijn verkocht die afkomstig is van het domein van de Hospices de Beaune. Op deze wijze worden bijzondere 'grand cru'- en 'premier cru'-wijnen voor iedereen toegankelijk gemaakt.

De opbrengsten van de veiling komen ten goede aan:

  • de Hospices de Beaune voor het behoud van hun erfgoed;


  • humanitaire organisaties (bijvoorbeeld Mécénat Chirurgie Cardiaque voor kinderen met hartafwijkingen, vertegenwoordigd door Inès de la Fressange, en France Alzheimer ondersteund door Christian Clavier in 2011).


Het vieren van de Bourgondische cultuurDe charitatieve veiling geeft ook aanleiding tot volksevenementen rondom wijn en de Bourgondische cultuur :
  • straatvoorstellingen;


  • proeverij van streekwijnen;


  • galadiner, voor iedereen-met reservering- toegankelijk, om alle smaken en verfijndheid van de lokale gastronomie te proeven.


Een prachtige dag die u kunt vieren in de Hospices, de kelders van het Hôtel Dieu of het Congrespaleis van Beaune… met een goed glas wijn in uw hand!.


Vente des Vins des Hospices de Beaune - Les Trois Glorieuses
21200 - BEAUNE -
15/11/2019 - 17/11/2019
03 80 26 21 30
http://www.beaune-tourisme.fr/

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook