De 5 beste campings van Bourgondië

Liefhebbers van betaalbare vrijheid opgelet. Dit lijstje van campings in Bourgondië biedt je dé oplossing om je kampeerdromen waar te maken, zonder te veel uitgaven. Zwembad, kinderclub, natuuromgeving: deze campings hebben alles wat je zoekt en vormen een uitstekende uitvalsbasis om de regio te gaan verkennen.  

Village des Meuniers
1 Voor gezinnen met kinderen

Camping Le Village des Meuniers

Dit is een uitstekende camping met faciliteiten voor gezinnen. Deze 4-sterrencamping biedt 3 zwembaden voor volop waterpret.

Geen zin meer om rond te dobberen? Neem dan een kijkje bij de kinderboerderij, waar je kennis kunt maken met Lulu de ezel en Lila de geit. De kinderclub is hét argument om zowel ouders als kinderen te overtuigen.

Ontdek deze camping

©Lafougeraie
2 Voor natuurliefhebbers

Camping de Fougeraie

Het is tijd voor natuur op deze vriendelijke camping. Opvangen van regenwater, compost, afval scheiden: hier is milieubescherming niet zomaar een woord. Hoe kan het ook anders, voor deze camping in de ongerepte natuur van Regionaal Natuurpark Morvan?

Natuuractiviteiten staan hier centraal: wandelen, karpervissen in de vijver van de camping, mountainbiken of klimmen. Noemenswaardig zijn de originele activiteiten van de camping, zoals boogschieten of laser nature.

Ontdek deze camping

3 Voor mensen op zoek naar rust

Camping Le Manoir de Bezolles

In het schitterende, schaduwrijke park bij het Manoir de Bezolles geniet je van een vredig plekje, waar de rust alleen verstoord wordt door de kwakende eenden op de vijver. Hier kom je om bij te tanken en weer in contact te komen met de natuur.

Je kunt er vissen, de boerderijdieren aaien, zwemmen in 2 buitenbaden of gewoon lekker niks doen.

Als een vakantie zonder uitstapjes niet jouw ding is, kun je naar het Regionaal Natuurpark Morvan voor een aantal mooie bezienswaardigheden: Bibracte, kasteel van Bazoches, Mont-Beuvray…

Ontdek deze camping

Les Ceriselles
4 Voor liefhebbers van traditioneel kamperen

Camping Les Ceriselles

Deze camping combineert traditioneel kamperen met fantastische 4-sterrenfaciliteiten (zwembad, activiteiten voor kinderen…). De bosrijke omgeving is ontzettend aangenaam: de camping ligt vlak bij het Canal du Nivernais, ideaal voor leuke wandel- of fietstochtjes.

Buiten de traditionele kampeerplaatsen kun je hier een stacaravan huren of een "pod" (een houten "tent" met elektra, verwarming en echte matrassen).

Ontdek deze camping

© David Plet
5 Aan het water

Camping de Panthier

Op deze camping vind je alles voor een geslaagde vakantie: 3 buitenzwembaden, activiteiten voor jong en oud, een plekje aan het meer en talloze toeristische uitstapjes: Bourgondisch Kanaal, het dorp Châteauneuf-en-Auxois, de stad Dijon...

Ontdek deze camping

En résumé