Een brede kijk op Destination

Sancerre-Pouilly-Giennois

Ten noordwesten van de Nièvre vormt de Destination Sancerre-Pouilly-Giennois een levendig gebied met de Loire en de drie wijngebieden van:

  • de Sancerrois, aan de linkeroever van de Loire,
  • de Pouilly en de Giennois, aan de rechteroever.

Het gebied telt 4 AOC oorsprongsbenamingen: Sancerre, Pouilly-Fumé, Côteaux du Giennois en Pouilly-sur-Loire: de kleinste AOC wijn van de Centre Loire!

Het land van deze wijngaarden, verspreid over meer dan 4300 hectare, bevat klei, kalk of kiezels, waardoor de druiven een unieke smaak krijgen. Sauvignon blanc, Gamay, Chasselat of Pinot noir: elke tong kan hier geprikkeld worden met witte, rode of rosé wijn!

Destination Sancerre-Pouilly-Giennois is geografisch dan wel verdeeld, maar één rond de lijfspreuk van de baljuwen uit Pouilly:

Water scheidt ons, maar wijn brengt ons samen

De wijngaarden van Pouilly   De wijngaarden van de Giennois

Serge Egard
Pouilly-sur-Loire, terre de l’AOC Pouilly-Fumé/Poully-sur-Loire Serge Egard
BIVC
Gien, vignoble des côteaux du Giennois, BIVC
Christophe Mouton
Sancerre, cité au panorama et aux vins d'exception Christophe Mouton
Serge Egard
La Loire au plus proche des vignes Serge Egard
Het keurmerk "Vignobles & Découvertes"

Een keurmerk rond het thema wijngaarden en kwaliteit

Het keurmerk Vignobles & Découvertes heeft als doel om het toerisme rond wijngaarden en wijnen te promoten. Dit keurmerk wordt toegekend aan bestemmingen die hoogwaardige toeristische diensten bieden.

Diverse type dienstverleners kunnen dit keurmerk dus krijgen: wijncaves, accommodaties, restaurants, activiteiten, evenementen, bezienswaardigheden, VVV-kantoren... Destination Sancerre-Pouilly-Giennois telt niet minder dan 124 dienstverleners met dit keurmerk, waar bezoekers kunnen rekenen op uitstekende diensten!

Lees meer over deze bestemming met keurmerk

Pierre Demaillet
Onder de loep...

La Tour du Pouilly-Fumé

La Tour du Pouilly-Fumé is een wijnkundecentrum met informatie over het wijngebied van Pouillly en alle rijkdommen die er te vinden zijn. Het centrum biedt een museumparcours over de wereld van wijngaarden en het werk van wijnboeren, maar ook de Cave aux Arômes: een bijzondere plek waar je je reukzin kunt testen om de verschillende witte wijnen van Pouilly te ontdekken.

La Tour du Pouilly-Fumé is ook een plek met diverse activiteiten: wijnproeverijen met wijnboeren, rondleidingen door de wijngaard, een culinair en cultureel programma...

Ontdek dit centrum

Te zien, te doen...

Een pittoreske en culinaire reis

Deze bestemming belooft je een aantal activiteiten rond wijn! Maak kennis met wijnboeren bij de Caveau des Moulins à Vent of het kasteel van Tracy, waar je alles leert over hun wijngaard en de invloed van het land op de smaak van hun wijnen... Je kunt er ook wijn proeven tijdens een heerlijke maaltijd bij Le Coq Hardi, zoals een gegrilde runder mergpijpjes met een lekker glas Pouilly-Fumé!

Deze bestemming is ook een uitstekende gelegenheid om de talloze typische streekproducten te proeven. Op naar de Ferme de Port-Aubry of de Fromagerie Perrot, voor een rondleiding rond het geitenkaasje crottin de Chavignol! Vervolg je smakelijke reisje door een bezoek te brengen aan de Biscuiterie Les Craquants du Val de Loire waar je koekjes kunt proeven, chocolade en andere ambachtelijk gemaakte lekkernijen. Heerlijk!

Het kasteel van Tracy Les Craquants du Val de Loire

En résumé
A propos
Pouilly-sur-Loire, terre de l’AOC Pouilly-Fumé/Poully-sur-Loire Serge Egard
Gien, vignoble des côteaux du Giennois, BIVC
Sancerre, cité au panorama et aux vins d'exception Christophe Mouton
La Loire au plus proche des vignes Serge Egard