De top 10 van Bourgondië

De beste wijncafés

De diversiteit en kwaliteit van de wijnen uit de Bourgogne gaan hand in hand met de speciale cafés voor het proeven van wijn! De eigenaren van deze cafés heten je welkom in een knusse sfeer, om je alles te vertellen over Bourgondië en de verschillende wijnboeren waarmee ze samenwerken. Tijdens een bezoekje aan een wijncafé ontdek je ook een aantal heerlijke streekproducten, met uiteraard een lekker glas wijn (of twee!).

La Cave se rebiffe / Benjamin Delage
1 Dijon

La cave se rebiffe

Jazzy sfeer, een ruim aanbod van wijnen, een bar voor vermoeide ellebogen: welkom in Dijon bij dit gezellige wijncafé waar je ook een hapje kunt eten. Burrata des Pouilles en kwaliteitsvleeswaren die voor je neus worden gesneden en de manier waarop je tong wordt geprikkeld maakt dat je er graag nog eens komt. Wat betreft de wijn: de noemenswaardige tips van de caféhouder en de brede keuze aan wijnen van bekende landgoederen, wijnen van jonge wijnboeren en wijnen uit de bewuste of biologische wijnbouw.

Ontdekken

Xavier
2 Beaune

La Parenthèse

In de bekende stad Beaune vind je een wijncafé in de knusse sfeer van een binnenplaatsje. Ideaal voor een warme zomeravond of op de banken bij de openhaard tijdens wat frissere avonden. La Parenthèse nodigt je uit om te proeven van een aantal biologische wijnen, maar ook lokale kaasjes en vleeswaren. Een leuke plek om even bij te tanken!

Ontdekken

Les Vins d'Anges
3 Mâcon

Les Vins d'Anges

Les Vins d'Anges is een wijncave, proeverij en wijncafé: hét wijnparadijs van Mâcon! En dat merk je direct bij binnenkomst, met de wijnvaten en de gegraveerde houten wijndozen langs de traptreden. Een vriendelijke sfeer onder leiding van Raphaël Pacheco, die je graag tips geeft voor het proeven van diverse wijnen. De drie "caves" van het café bieden wijnen uit heel Frankrijk, wijnen uit de Mâconnais en Grands Crus. Het bijzondere aan dit café? De wijnkaart wordt regelmatig vernieuwd en je vindt er heerlijke hapjesplankjes met streekproducten!

Ontdekken

Une note de vin
4 Nevers

Une note de vin

Deze wijncave met wijncafé in het centrum van Nevers wordt gerund door een wijnkenner met passie voor zijn vak. Hij praat graag over wijn, maar ook over de wijnboeren die hij ontmoet, hun vakkennis, werkwijze en visie. Een uitstekend adresje waar je geniet van heerlijke producten in een eenvoudige en vriendelijke sfeer.

Ontdekken

Marguerite de Chablis
5 Chablis

Marguerite de Chablis

Marguerite de Chablis is een aangenaam plekje voor in de zomer. Het wijncafé heet je welkom in een betoverend decor aan het water, midden in de gelijknamige stad. Een aantal wijnen en gerechten zijn biologisch. Het is dé plek bij uitstek om een goed glas Chablis te drinken, samen met een heerlijk lokaal hapje: kaassoesjes.

Ontdekken

Hyde Photo
6 Dijon

Le Trou - Caveau de Saulx

Om je dag op een geslaagde manier af te sluiten, kun je een kijkje nemen bij Le Trou - Caveau de Saulx, en de unieke sfeer van de stenen wijnkelder. In de knusse sfeer van dit wijncafé kun je een "gaatje" (trou) maken in je schema om een aantal goede wijnen te proeven tijdens een concert van elektro-, pop-, of jazzmuziek. Om samen met vrienden te bestellen: veelal Bourgondische wijnen, bier of andere alcoholhoudende dranken, samen met hapjesplankjes of een raclette!

Ontdekken

 

Angelus - Sens
7 Sens

L'Angélus

Aan de voet van de kathedraal van Sens, onderscheidt L’Angélus zich van de andere wijncafés, omdat er ook bubbels geschonken worden! Je vindt er dan ook een breed aanbod van Champagnemerken en altijd wel een reden om te proosten. Verder staan er wijnen uit de Yonne op de kaart, samen met wijnen van over de hele wereld: Spanje, Portugal, Duitsland, maar ook Griekenland en Australië. Ideaal om te genieten van een fantastische avond, vol wijnontdekkingen!

Ontdekken

Côte-d'Or Tourisme - Michel Baudouin
8 Nuits-Saint-Georges

Le Bist’Roch

Na een middagje rondstruinen door de wijngaarden kun je in het centrum van Nuits-Saint-Georges terecht bij dit wijncafé / restaurant dat gerund wordt door het wijnlandgoed Prieuré Roch. Je vindt er een bruisende, eenvoudige Bourgondische sfeer, ideaal voor een avondje met vrienden. Op de kaart: kazen uit Bourgondië en Italië, diverse streekproducten van de ferme de Clavisy in de Yonne of de ferme du Poiset, de boerderij van het Domaine Prieuré Roch.

Ontdekken

La Fine Heure
9 Dijon

La Fine Heure

La Fine Heure is een wijncafé met restaurant, waar je ook een paar wijnflessen kunt kopen om mee naar huis te nemen. Bij dit café midden in de hoofdstad van de Hertogen van Bourgondië kun je kiezen uit verschillende hapjesplankjes met vleeswaren en kaas, maar ook huisgemaakte boerenpaté.

Ontdekken

Office de Tourisme
10 Corbigny

Cave Saint-Louis

Dit wijncafé ligt in het pittoreske stadje Corbigny, tussen het Canal du Nivernais en de Morvan. De naam zegt het al: het is een wijncave. Maar ook een delicatessenzaak met heerlijke streekproducten en een wijncafé waar men de tijd neemt om goede wijnen te proeven. Verder vind je er traditionele gerechten, met vanaf het voorjaar een terras overdekt met blauwe regen.

Ontdekken

En résumé