Tussen de wijngaarden van de Côte Chalonnaise

Met vertrek vanuit Chalon-sur-Saône en voordat je richting het zuiden van Bourgondië rijdt kun je gerust een omweg maken via het noorden van de Côte Chalonnaise, bij Mercurey of Rully. Hoewel de wijnen uit deze streek minder bekend zijn dan die van de Côte de Beaune, zijn ze net zo lekker!

Volg dan het parcours van de Voie Verte langs Givry en ontdek de cellier aux Moines. Stop ook in het middeleeuwse plaatsje Buxy om rond te struinen door de schilderachtige straatjes en een kijkje te nemen bij de Tour Rouge, overblijfsel van de oude stadsmuren uit de 12e eeuw. In dit monumentale gebouw ligt L'Empreinte, een uitstekend sterrenrestaurant.

Ontdek de Côte Chalonnaise

Alain Doire BFC Tourisme
A vélo Alain Doire BFC Tourisme
Alain Doire / BFC Tourisme
Buxy Alain Doire / BFC Tourisme
Franziska REICHEL/Coconut Sports

Halverwege: mooi dorp en kasteel

Maak een tussenstop in Saint-Gengoux-le-National om je benen te strekken na de eerste kilometers van dit parcours, en neem een kijkje in dit prachtige Cité de Caractère Bourgogne-Franche-Comté (stad met karakter in Bourgogne-Franche-Comté).

Volgende etappe: het kasteel van Cormatin met zijn schitterende tuinen. Een fascinerend bezoek!

Het kasteel van Cormatin: een parel uit de renaissance
Catherine Demoly / BFC Tourisme
Bezienswaardigheid

Abdij van Cluny

Deze abdij uit het jaar 910 heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Europa, maar ook in de geschiedenis van religie en de ontwikkeling van de architectuur.

Je raakt zeker onder de indruk van je bezoek aan deze Benedictijnse abdij! Maak ook een tussenstop in het kloosterdorp van Cluny met middeleeuwse huizen en nationale stoeterij.

Ophélie MORIS
Cluny et son abbaye

Culturele tussenstops: fort en kasteel

Alain DOIRE / BFC Tourisme
Vue sur la Saône et Mâcon

Stedelijke tussenstop: Mâcon

De tocht langs deze Voie Verte eindigt in Mâcon, langs de Saône. Als je wilt kun je via de Voie Bleue richting Chalon-sur-Saône rijden om van het afwisselende en rustgevende landschap te genieten.

Ontdek de lustocht in het zuiden van Bourgondië

En résumé
A propos
A vélo Alain Doire BFC Tourisme
Buxy Alain Doire / BFC Tourisme