Hoofdstad van de hertogen van Bourgondië

Ideaal vertrekpunt van de Route des Grands Crus, die zich uitstrekt langs de Côte de Nuits. Dijon is de boeiende hoofdstad van het voormalige hertogdom van Bourgondië. Winkels en tuinen, terrassen en musea, monumenten... Beleef deze mooie en veelzijdige stad.

Geen rivier, maar honderd klokkentorensDijon vormde vanaf de Romeinse tijd het kruispunt tussen Noord-Europa en de mediterrane streken.
In de 14e eeuw hebben de hertogen Valois van Bourgondië hier een van de meest glansrijke hofhoudingen van Europa gesticht. Dijon werd dus de zetel van de Orde van het Gulden Vlies.
Vanaf de renaissance hebben voorname herenhuizen van de ambtsadel 'de stad met honderd klokkentorens' een nieuw gezicht gegeven.

Beschermde wijkenDijon wisselt winkelstraten af met middeleeuwse huizen, kerken en herenhuizen uit de renaissance. Hardouin-Mansart heeft het Place de la Libération aangelegd. Het is een van de mooiste pleinen van Frankrijk. In de zomer is het heerlijk toeven op de zonnige terrassen....
Rustig flaneren! Het Parcours de la chouette leidt u in 22 etappes door de beschermde stadssector. Voor sensatie: volg de route met een Segway en houd evenwicht!

Dijon, culturele stadMonumenten, musea en uitzichten... U krijgt alles!
 • In het voormalige kartuizerklooster Chartreuse de Champmol getuigt de 'Put van Mozes' van de weelderige middeleeuwse Bourgondische beeldhouwkunst.

 • Geïnspireerd door klassieke architectuur werden de Hallen van Dijon in 1868 gebouwd door het bedrijf Eiffel.

 • Het team van het Consortium is in heel Europa bekend voor het opsporen van nieuwe talenten.


Wijngaarden en lekkernijenOp de hellingen van de oude appellation 'Côte Dijonnaise' staan feesten voor fijnproevers op de agenda! Feesten van de Wijngaard, Internationale gastronomische Beurs (Table de Lucullus),... Geniet ook van een culinaire pauze en proef specialiteiten in de drie sterrenrestaurants Le Pré aux Clercs, Hostellerie du Chapeau Rouge of bij Stéphane Derbord. Vergeet de talrijke wijnbars niet, die u laten proeven en genieten van de wijnen van de vele wijndomeinen in de streek.


Labels :

 • Ville d'Art et d'Histoire
Horaires d'ouverture de l'Office de tourisme de Dijon
 • L'office du tourisme vous informe sur la ville et sur les circuits touristiques dont elle constitue une première étape de choix.
  D'avril à septembre :
  - Du lundi au samedi : de 9 h 30 à 18 h 30
  - Les dimanches et jours fériés : de 10 h à 18 h
  D'octobre à mars :
  - Du lundi au samedi : de 9 h 30 à 13 h et de 14 h à 18 h
  - Les dimanches et jours fériés : de 10 h à 16 h

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Saulieu journées gourmandes
Tour de France van lekkere smaken in maart ...

Meer informatie

Art-contemporain_-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
De adressen van alle hieronder genoemde instellingen kunt u vinden in de tab « Contact & praktische informatie »...

Meer informatie

http---bourgogne-du-sud.com-images-bdd-photos-100122-1-141380
"Smaakgenot aan tafel ...

Meer informatie