Jean-Marc Schwartz
De Morvan is dé bestemming die je moet zien in 2022, volgens "Le Monde"

Een reis naar hartje Morvan

Winnaar 2022

We kunnen met veel trots aankondigen dat Regionaal Natuurpark Morvan in Bourgondië volgens de Franse krant Le Monde op de lijst van de bestemmingen om te ontdekken in 2022 als winnaar uit de bus is gekomen!

Tussen 10 plekken in Frankrijk en 10 plekken in Europa is de Morvan gekozen vanwege de schitterende omgeving, maar ook de bereikbaarheid zonder vliegtuig, binnen het kader van het duurzame milieubeleid van de krant.

Ontdek zelf of het natuurpark deze titel waard is! 

Wat is de Morvan precies?

De Morvan is de groene long van Bourgondië. Dit berggebied op minder dan 2 uur van de Franse hoofdstad is een granietmassief met een top van 900 meter. Het gebied, bedekt met meren en bossen, telt een aantal bijzondere soorten.

Sinds 1970 wordt deze natuur beschermd door een regionaal natuurpark dat toegankelijk is voor bezoekers. Er leven ijsvogels, zilverreigers en herten.

Ontdek het Regionaal Natuurpark Morvan

 

Alain Doire - BFC Tourisme

Op zoek naar adrenaline

Hét paradijs voor natuurliefhebbers, fans van buitenlucht en mensen op zoek naar adrenaline vind je hier, in de Morvan. 1500 km aan wandelpaden, 2500 km aan mountainbike parcoursen 1500 km aan ruiterpaden, 6 meren: voor ieder wat wils dus!

Alle natuuractiviteiten

Vanuit elke hoek

Unieke uitzichten

Dankzij de geografische ligging van de Morvan vind je er een aantal schitterende uitzichtpunten. Haut-Folin, Signal d'Uchon en Mont-Beuvray: deze bergtoppen beklimmen vraagt enige inspanning, maar dan heb je ook wat, als je eenmaal boven bent!

Domaine de la Pierre Ronde : maison de Hobbits
Wist je dat?

Slapen in een Hobbithuis

De Morvan heeft de liefste wens van alle fans van schrijver J.R.R. Tolkien gehoord: een nachtje slapen in een Hobbithuis. Camping du Domaine de la Pierre Ronde (Côte-d'Or) heeft de wereld van Vilbo's vader compleet nagebouwd. Elk detail van de huisjes komt uit de avonturen van Tolkien.

Een nacht of meer reserveren

Overnachten

Organiseer je verblijf

Campings

In zo'n prachtige natuur wil je natuurlijk het liefst kamperen. In een tent of stacaravan kun je heerlijk bijtanken en van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat buiten leven. Om je een handje te helpen, geven we je hier een lijstje met de leukste campings in de streek.

De 5 beste campings van de Morvan

Andere accommodaties vind je hier

Reis- en weekendtips

My Destination, BFC Tourisme
Onze favoriet voor de herfst

Ontkoppelen in de natuur van de Morvan

Bijtanken in de bossen van de Morvan, ontspannen bij de Spa Loiseau des Sens, het kasteelleven ervaren, genieten van schitterende uitzichten... Beleef een fantastische natuurvakantie in de Morvan.

Lees meer

En résumé