Watersporten

Alain Doire - BFC Tourisme
Sensatie

Wildwaterraften

Watersporten zijn hier erg populair, dankzij de talloze bergstromen en rivieren. Dichte begroeiing, rotsen en stroomversnellingen: de Cure en de Chalaux doen niks af bij hun tegenhangers in de Alpen. Hier geniet je tijdens een rafting- of hydrospeedtocht van waterpret en adrenalinestoten.

Alain Doire - BFC Tourisme

Kanoën, zeilen en andere watersporten op de meren van de Morvan

De Morvan telt niet minder dan 6 grote meren voor het beoefenen van je favoriete watersport. Of je nou op zoek bent naar sensatie of wanneer je in alle rust wilt hengelvissen: je vindt vast het meer dat bij je past. 

Alle watersporten
Alain Doire - BFC Tourisme
Activiteiten

Onder de loep: Lac des Settons

Bij het Lac des Settons, het grootste en meest bekende van de 6 meren in de Morvan, kun je bij het watersportcentrum kiezen uit diverse watersportactiviteiten: catamaranvaren, zeilen, kanoën...

Op naar het Lac des Settons

Verkennen

Te voet door de Morvan

Alain Doire - BFC Tourisme
Alain Doire

GR en de legendarische Mont-Beuvray

De talloze paden en GR® parcoursen die door deze schitterende, ongerepte natuur lopen zijn heerlijk voor wandelaars. Mensen die wandelen willen combineren met een verkwikkende tussenstop kunnen de GR13® pakken, die langs een aantal meren loopt (Lac des Chamboux, Lac des Settons…).

Liefhebbers van archeologie kiezen voor de Mont-Beuvray. Een GR® de Pays en het circuit Bibracte-Alésia nemen je mee voor een wandeling langs alle rijkdommen van deze berg die gekenmerkt werd door de Oudheid. Hier lag het voormalige Gallische oppidum Bibracte, hoofdstad van de Keltische stam Aedui. Op deze plek werd in 52 voor Christus Vercingetorix uitgeroepen tot hoofd van de Gallische coalitie.

Verken de Mont-Beuvray
Alain Doire - BFC Tourisme
Op avontuur

Met de mountainbike door de Morvan

Wil je de natuur trotseren en je grenzen verleggen met het mountainbiken? Dan is de GTM (Grande Traversée du Morvan) voor jou gemaakt: 330 km aan bewegwijzerde paden voor een sportieve duik in de natuur. Op het menu: bosrijke heuvels beklimmen, door diepe dalen fietsen, riviertjes oversteken, langs schitterende meren rijden en genieten van adembenemende landschappen.

 

De Grande Traversée du Morvan

Alain Doire - BFC Tourisme
Paardrijden

Een ruitertocht

Trek je ruiteruitrusting maar aan, want de Morvan kan ook te paard worden ontdekt! De 600 km aan bewegwijzerde ruiterparcoursen zijn geschikt voor zowel meerdaagse ritten als kleine lustochten.

En voor wat cultuur kun je kiezen voor het parcours Bibracte-Alésia. Dé gelegenheid om te paard een reis door het verleden te maken, tot aan de Gallo-Romeinse tijd. Je rijdt hier over de route die Vercingetorix in 52 voor Christus nam om te vechten tegen Julius Caesar. Een unieke ontmoeting met de geschiedenis!

Paardrijtocht door de Morvan

En résumé