In het kort

De Morvan: in de Avallonnais en de Vézelien

Zoek het hogerop in de Morvan en het glooiende landschap, tussen heuvels en dalen.

Dag 1

Universeel erfgoed en kanoën

Alain Doire - BFC Tourisme
Ochtend

Vézelay en zijn basiliek

Beklim de eeuwige heuvel van Vézelay, een van de Mooiste Dorpen van Frankrijk. Stop onderweg bij het VVV-kantoor voor de bezoekersbrochure en audiogidsen met meer informatie over deze parel van de Avallonnais. Wandel tot aan de schat van deze stad: de basiliek Sainte Marie-Madeleine, op de lijst van UNESCO. Eenmaal boven kun je als een pelgrim van Santiago de Compostella eindelijk genieten van het fantastische uitzicht op het dorp Saint-Père en de gotische kerk.

Lees meer
Alain DOIRE / BFC Tourisme
Middag

Kanoën tot aan de bruggen van Pierre-Perthuis

Op naar het dorp Saint-Père en recreatiecentrum AB Loisirs, voor een kanotochtje. Peddel rond op de Cure, tot aan de prachtige bruggetjes van Pierre-Perthuis. Het is een legendarische plek, waar scènes uit de Franse film La Grande Vadrouille werden opgenomen!

AB Loisirs
Dag 2

Avallon en activiteitenparcours

Alain DOIRE / BFC Tourisme
Ochtend

Avallon en zijn terrastuinen

Loop door de stadspoorten en stap binnen bij het VVV-kantoor voor het boekje van het Parcours de la Grenouille.

Wandel in de voetsporen van de kikker van Avallon! Ontdek het historische centrum, de stadsmuren en de torens. Laat je verrassen door de terrastuinen, de vakwerkhuizen en de bekende kapittelkerk Saint-Lazard tegenover de kikker.

Alain DOIRE / BFC Tourisme
Middag

Activiteitenparcours in de grot van Champ Retard

Avonturiers opgelet: je bevindt je hier in een oude steengroeve. Kies tussen de hangbruggetjes, klimparcoursen en tokkelbanen in de fantastische grot van Champ Retard. Er zijn parcoursen voor beginners en ervaren klauteraars.

Lees meer
Alain DOIRE / BFC Tourisme
Favoriet

Het middeleeuwse dorp Montréal

Minstrelen: welkom in het middeleeuwse plaatsje Montréal.

Pak het bezoekersgidsje bij het VVV-kantoor of volg een van de rondleidingen met gids die 's zomers worden georganiseerd om deze Petite Cité de Caractère (plaatsje met karakter) te ontdekken.

Struin rond door het dorp en neem een kijkje bij de stadspoorten, vierkante torens, duiventillen en waterputten. De salamander van Frans I neemt je mee tot bovenin het dorp waar je het huis van Brunhilde ontdekt, en de fantastische kapittelkerk die uitkijkt op de Vallée du Serein.

Ontdek dit dorp

En résumé