Een bijzonder landschap

Het "massif" of de "Signal" d'Uchon en zijn unieke granietblokken

Het Massif d'Uchon is 684 meter hoog. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht op het coulisselandschap en heel de Morvan. Bij helder weer kun je zelfs de Chaîne des Puys zien liggen.

Maar het massief is vooral bekend vanwege de geologische bezienswaardigheden op de top. Je vindt er niet minder dan 20 grote granietblokken, uitgesneden door regen en wind. Het is een granietchaos, een zeldzaam geologisch fenomeen voor zowel Bourgondië als de rest van Frankrijk. De vreemde vormen van de rotsblokken met veelzeggende namen (mammoet, duivelsklauw, hondenneus) spreken tot onze verbeelding, rijk aan rituelen en legendes.

Alain Doire - BFC Tourisme
Point de vue depuis le massif d'Uchon Alain Doire - BFC Tourisme
Alain Doire - BFC Tourisme
Balade au massif d'Uchon dans le Morvan Alain Doire - BFC Tourisme
Wandeling

Tocht naar de Rochers du Carnaval

Vanuit de parkeerplaats loopt er een pad van zo'n 550 meter door deze bizarre stenentuin die alle evenwichtswetten verbreekt. Het is een bewegwijzerd pad dat heel het jaar door vrij toegankelijk is.

Naast dit pad kun je met 3 luswandelingen van 4 tot 8 km de andere natuurlijke bezienswaardigheden van de omgeving ontdekken: eikenbossen, plassen en coulissenlandschap. Je vertrekt vanuit de Auberge de la Croix Messire Jean.

Let wel op, want het is een beschermd natuurgebied. Het ecosysteem van heidevelde en droog gras is kwetsbaar. De rijke natuur moet dus bewaard blijven, voor nu en in de toekomst.

Goed om te weten

Een natuurgebied toegankelijk met de MTB

Goed nieuws voor fietsfanaten! Het natuurgebied is ook bereikbaar met de mountainbike! Het is een van de etappes van de Grande Traversée du Morvan met de MTB, een parcours van 344 km door het kleinste, maar zeker niet minder mooie, bergmassief van Frankrijk.

Meer informatie over de GTM

Voor een paar dagen

Vakantie in de Morvan

Het Massif d'Uchon is een soort voorproefje van de natuurlijke rijkdommen in de Morvan. Diepe bossen, meren en schitterende plassen, pittoreske dorpjes, en dat allemaal in een ongerept, bewaard gebleven landschap. De plek bij uitstek om bij te tanken en kennis te maken met ecotoerisme!

Ontdek de Morvan

Overnachten

Organiseer je verblijf

Autun en Le Creusot: twee perfecte uitvalbasissen om de Rochers du Carnaval te ontdekken en door de Morvan te trekken.

En résumé
A propos
Point de vue depuis le massif d'Uchon Alain Doire - BFC Tourisme
Balade au massif d'Uchon dans le Morvan Alain Doire - BFC Tourisme