Shutterstock
Eten op de boerderij

Boerenherbergen

Je kunt bij restaurants in gezellige boerenherbergen terecht om in alle eenvoud te genieten van smaakvolle gerechten met boerderijproducten. Hartelijke ontvangst, landelijke omgeving, gezonde lokale voeding, verse producten ... wat wil een mens nog meer!? 

Een rondleiding over de boerderij misschien? Vraag het gewoon even, op sommige boerderijen is dit mogelijk.

Ons advies: reserveer.

Onze selectie:

Frédéric MENAGER/La Ruchotte
Biologisch en gastronomisch

Ferme-auberge de la Ruchotte

De chef-kok is zowel veehouder als tuinder. Hij interpreteert hier Franse gastronomische gerechten op basis van de producten van de boerderij en de seizoenen. Op het menu: fruit en groente uit de moestuin en de boomgaard begeleiden het varkensvlees en het gevogelte van oude rassen van de boerderij.

Boerenauberge La Ruchotte
La Ferme de Marguerite / Marie-Eugénie Dupuy
Gevogelte en lamsvlees

Boerenauberge Domaine des Marguerites

Mélanie en Cédric verwelkomen je in hun pas geopende auberge in Paray-le-Monial voor een ontdekking van streekgerechten op basis van de productie van hun veehouderij. Op het menu: gevarieerde vleeswaren en smaakvolle suddergerechten.

Boerenauberge Domaine des Marguerites
Château de Montigny-sur-Aube
Op het kasteel

De moestuinen en boomgaarden van Montigny

In het kasteel van Montigny-sur-Aube kun je ter plaatse genieten van fruit en groente uit de moestuinen van het kasteel of een coffret fraîcheur met verse producten, samengesteld door de chef-kok van de Table des jardiniers, reserveren en mee naar huis nemen. 

A la Table des Jardiniers, boerenauberge
La ferme du Mont
Varkens en schapen

Boerenauberge Le Mont

In de eetzaal of op het terras, aan een grote tafel of traditioneel, aan je eigen tafel, bij de boerenauberge Le Mont word je altijd gastvrij ontvangen en is het altijd gezellig. Gastvrouw Florence serveert hier gerechten op basis van producten van de veehouderij.

Boerenauberge Le Mont
OTPBB-2
Bressekip AOC

Boerenauberge La Bonardière

In de authentieke omgeving van een kenmerkende boerderij uit de Bresse-streek geniet je van Bressekip. Gebakken, met roomsaus, in terrine ... dat wordt een moeilijke keuze, zeker weten!

Boerenauberge La Bonardière
Shutterstock/BFC Tourisme
100% paddenstoel

De boerenauberge van de paddenstoelenkwekerij van Dijon

In de lente en de zomer stellen Blandine en Luc je een bijzondere lunch voor, met een 100% paddenstoelenmenu. Oesterzwammen, shiitake en andere soorten paddenstoelen met heel verschillende smaken worden geteeld en bereid op de kwekerij, voor een proeverij in een van de charmante historische zalen van het kasteel.

Na de lunch kun je de kwekerij bezoeken en alles leren over de paddenstoelenkweek. Reuze interessant!

De paddenstoelenkwekerij bekijken

Nicolas GASCARD/BFC Tourisme
Welke wijn bij welk gerecht

De tafels van de wijnboeren

Wijn proeven op een wijnboerderij tijdens een maaltijd in een hartelijke, gastvrije sfeer, dat kan bij een aantal wijnboeren.

Een hapje in de vorm van plankjes of een maaltijd met volwaardige gerchten, dat is de leukste formule om combinaties van wijnen en gerechten te ontdekken en meer te weten te komen over de wijnen tijdens een bijzonder moment met de producenten. De bewoners van Bourgondië krijgen er zelf geen genoeg van: probeer het ook eens met je gezin of met vrienden!

Vergeet niet te reserveren!

ALCOOL IS GEVAARLIJK VOOR DE GEZONDHEID. DRINK MET MATE.

We geven je wat goede adresjes die je absoluut moet uitproberen ...

Rouge cerise/La Table de Pauline
In Nantoux

La Table de Pauline

Bij Le Domaine Charles kies je de formule die je wilt rond een enkel menu of plankjes met vleeswaren en kaas in het thema van de Bourgondische gastronomie en de lekkere lokale producten.

Formule 'Découverte', 'Essentielle' of 'Prestige' om 4 tot 6 wijnen te ontdekken uit de appellations village en de premier en grand crus van het Domaine. 

Tijdens de maaltijd praat Pauline, de dochter van de wijnboer, je bij over het Domaine, de wijnen, de wijngaard ... kortom, over Bourgondië!

 

La Table de Pauline in beeld

La Table de Pauline
Domaine TRAPET reportage Serge Chapuis
In Gevrey-Chambertin

La Maison T

Op Domaine Trapet stel je je lunch helemaal in de wijnboerentraditie samen in de gastvrije omgeving van het gastenhuis van het Domaine.

Een eenvoudige proeverijformule: je kiest tussen 2 menu's (warm of koud) en 3 proeverijformules (van 4 tot 8 wijnen) en genieten maar! De menu's zijn zo samengesteld dat ze de gekozen wijnen sublimeren.

Perfect om de beste combinaties van wijnen en gerechten te ontdekken!

Maison T op Domaine Trapet
Alain DOIRE/BFC Tourisme
In Coulanges-la-Vineuse

Domaine du Clos du Roi

Behalve een rondleiding door het Domaine vind je hier een proeverijruimte, een wijnbar, waar je de wijnen van het Domaine kunt ontdekken. Deze worden ontspannen geserveerd met plankjes vleeswaren en regionale kazen, die ook afkomstig zijn van lokale producenten.

Domaine du Clos du Roi
Domaines famille Picard
In Chassagne-Montrachet

Domaines van de familie Picard

Hapjes of een Bourgondische lunch met 4 tot 6 wijnen van de 4 Domaines van de familie Picard, dat is een voorstel dat je niet kunt afslaan! Zo kun je in één proeverij wijnen proeven uit de wijngaarden van de Côte de Beaune tot de Côte chalonnaise.

Proeverijen – Domaines Familie Picard
DOMAINE COMTE SENARD©J-L BERNUY
In Aloxe-Corton

Domaine Comte Sénard

Aan de gastentafel doen Baptiste, Enzo en Manon, de wijnkelners van Domaine Comte Sénard, hun uiterste best om je te adviseren, informeren en bij te praten tijdens je Bourgondische maaltijd. Volg hun advies voor gewaagde combinaties van wijnen en gerechten die volledig in harmonie zijn met de eenvoudige, lokale maaltijd. 

Domaine Comte Senard
Gastronomisch eten

Van de moestuin naar de keuken van de chef-koks

In het kader van steeds versere en lokalere producten hebben beroemde Bourgondische restaurants moestuinen aangelegd om hun keukens te bevoorraden. De groente komt meteen na het plukken op je bord terecht!

Ontdek onze selectie!

Château de Vault-de-Lugny
In het Parc naturel régional du Morvan

Kasteel van Vault-de-Lugny

Dit Bourgondische sterrenrestaurant vormt de mooiste achtergrond voor de regionale producten en belooft je gastronomische gerechten van wereldklasse. Maar dat niet alleen! De chef-kok heeft een duidelijke voorkeur voor korte circuits en biologische producten, die vaak uit de indrukwekkende moestuin van het kasteel zelf komen.

Kasteel van Vault-de-Lugny
RYMSKA/FOUQUIN
In het zuiden van Bourgondië

Domaine de Rymska

Veehouderij van het domaine, moestuinen, kruidentuinen ... Domaine de Rymska geeft echt de voorkeur aan korte circuits! In de authentieke, intieme setting van het gastronomische restaurant kun je genieten van het vlees, fruit en de groente van het domaine die door de chef-kok zijn gesublimeerd.

Domaine de Rymska
In de Côte de Beaune

Hostellerie Levernois

De chef-kok van de Bistrot du Bord de l'eau van Hostellerie Levernois serveert frisse, smaakvolle gerechten op basis van verse producten van de markt en uit zijn moestuin. Deze biologische en biodynamische moestuin wordt bewerkt volgens het principe van permacultuur: 100% natuurlijke producten.

Bistrot du Bord de l’eau
En résumé
À propos
Shutterstock
À propos
Nicolas GASCARD/BFC Tourisme