Slaap lekker

Ons lijstje van mooie hotels

Wij hebben 5 hotels voor je uitgezocht die echt de moeite waard zijn. Luxe faciliteiten als een Spa, zwembad of culinair restaurant maken het een mooie tussenstop tijdens je reisje door Bourgondië. En om het plaatje compleet te maken: ze zijn allemaal ideaal gelegen om de bezienswaardigheden uit de regio te ontdekken.

Hostellerie des Clos
1 Chablis

Hostellerie des Clos

Superknusse kamers, een bubbelbad, sauna, massages, culinaire maaltijden: dat is wat je te wachten staat bij Hostellerie des Clos.

Ideaal dus om even bij te tanken na een uitstapje in het wijngebied van Chablis, samen met een of twee proeverijen (drink met mate).

 

Ontdek dit hotel

Maud Delaflotte
2 Tournus

Hotel Spa Les Sept Fontaines

Hotel Spa Les Sept Fontaines ligt midden in Tournus. Het is dé plek bij uitstek voor een tussenstop langs de wijnroutes van Zuid-Bourgondië.

De keuken van het restaurant is uitstekend, want de concurrentie is groot: de stad telt wel 4 sterrenrestaurants.

 

Ontdek dit hotel

ADT Nièvre
3 Luzy

Hotel du Morvan

Dit is het verhaal van een creatieve chef-kok die in 2015 besluit om terug te keren naar de plek van zijn jeugd: de Morvan. Hij opent zijn hotel-restaurant du Morvan in Luzy.

De pluspunten van dit hotel? Een bijzondere ligging aan de rand van het regionaal natuurpark. 14 schitterende kamers. En last but not least: een culinair restaurant waar bewust gewerkt wordt met producten uit de Morvan.

Ontdek dit hotel

Le Dracy
4 Chalon-sur-Saône

Le Dracy

Wil je de rust van het platteland combineren met de nabijgelegen stad Chalon-sur-Saône? Kies dan voor 3-sterren hotel en Spa Le Dracy.

Dit moderne hotel ligt precies tussen een aantal toeristische trekpleisters: de Voie Bleue, een fietsparcours langs de Saône, de route des Grands Vins en Cluny, een bekend centrum voor het Christendom, maar ook Beaune en zijn bekende Hospices.

Ontdek dit hotel

RBL-chambre-Saulieu - LE RELAIS BERNARD LOISEAU©PHILIPPE SCHAFF
5 Saulieu

Le Relais Bernard Loiseau

Bernard Loiseau...een naam die binnen de Franse gastronomie geen introductie meer nodig heeft. Maar de keuken is niet het enige pluspunt van dit Bourgondische pand omgebouwd tot luxe hotel en Spa.

De gevel speelt met hout, lijnen en volumes. Binnen vind je prachtige stoffen, houten balken en oude vloertegeltjes. Een plek met een comfortabele sfeer waar je kunt genieten van rust bij het haardvuur.

Ontdek dit hotel

En résumé