Om te genieten van de natuur

Top 8 van accommodaties met uitzicht op het water

Er is niets romantischer dan slapen in een accommodatie met uitzicht op het water, toch? Genieten van de omgeving, luisteren naar de voorbijvliegende vogels en springende vissen: hier droom je weg bij het rustige landschap, ideaal om bij te tanken. Aan de oevers van een kanaal, een rivier, een plas of een meer: Bourgondië nodigt je uit voor een heerlijke overnachting...

Gites de France
1 Aan de oevers van het Canal du Centre

La Maison de Floréline

Midden in de Vallée de la Céramique biedt dit schitterende pand uit 1830 je een overnachting in een vriendelijke chambre d'hôtes met een rijke geschiedenis en een enorm park. Aan de oevers van het Canal du Centre, "het rustige kanaal", beleef je een comfortabele nacht, inclusief een ontbijtje met huisgemaakte, lokale en/of biologische producten.

Ontdek deze chambre d'hôtes

 

Activital
2 Aan een meer in de Morvan

La Vigie

Deze suite met panoramisch uitzicht is dé plek bij uitstek voor een bijzondere en romantische nacht aan het Lac des Settons, in de Morvan. Op het comfortabele privéterras geniet je hier bij zonsondergang van het unieke uitzicht op het meer...

Ontdek deze suite

Gites de France
3 In de buurt van Dijon

Domaine Pont Roche & Spa

Een pittoreske omgeving om op een verscholen plekje te overnachten, met het kabbelende water aan je terras. Welkom in het rijk der ontspanning: Spa, sauna, wellnessmassages, yogalessen,....

Ontdek deze accommodatie

Emmanuelle Moreau
4 Langs het Canal du Nivernais

Gîte du Flotteur

Voor een weekend of een week ontkoppelen in de natuur moet je naar de oevers van het Canal du Nivernais, in de Gîte du Flotteur. Deze accommodatie met plaats voor 14 personen is ideaal voor een verblijf met gezin of vrienden. Je vindt er talloze faciliteiten en diverse activiteiten in de omgeving.

Ontdek deze gîte

Marielle Teyre-Kirat
5 Vlak bij Le Creusot

Aqualogis - Aurora

Wat dacht je van een overnachting in een bijzonder houten huis? Een mooie plek voor een verblijf aan deze plas, midden in een natuurgebied van 7 hectare. (En vanaf het terras kun je vissen in de plas!)

Ontdek deze accommodatie

Adeline DUPRE / Hotel le Maxime
6 In Auxerre

Hotel Le Maxime

Deze stedelijke accommodatie aan de oevers van de Yonne en vlak bij het oude centrum van Auxerre is ideaal gelegen. Een prachtig en zeer comfortabel hotel met een aangenaam uitzicht voor de kamers aan de rivierkant.

Ontdek dit hotel

Rancelot
7 Langs het Bourgondisch Kanaal

La Péniche Magnolia

Overnacht op het Bourgondisch Kanaal in een unieke "varende gîte". Buiten op het terras geniet je van het uitzicht op de jacuzzi. Binnen vind je een luxe interieur.

Ontdek de woonboot

Christophe Lörsh
8 In een kasteel aan een plas

Het kasteel van Saint-Fargeau

Net naast een waterplas waar het schitterende kasteel van Saint-Fargeau in weerspiegelt kun je een historische nacht beleven! Na de unieke licht- en geluidshow op zomeravonden slaap je in de betoverende sfeer van een grote kamer in de toren van het kasteel. 

Ontdek het kasteel

En résumé