INNOVEO

Videobeelden van dit tripje

Dag 1 - Cultuur snuiven

Een museum en een archeologische schat die je moét zien

Wat hebben de geheimzinnige "Prinses van Vix", de twee gezichten van maarschalk Marmont, de verdwijning van de grote trap vogel en een gekidnapte Bacchus met elkaar gemeen?

Eén en hetzelfde verrassende bezoekersparcours voor alle leeftijden, in de ruimtes van dit museum met een collectie van 2500 voorwerpen.

Ontdek het Musée du Pays Châtillonnais

INNOVEO
Musée du pays du Chatillonnais - Trésor de Vix INNOVEO
Musée du pays du Châtillonnais
Le vase de Vix Musée du pays du Châtillonnais
INNOVEO
Musée du pays du Chatillonnais INNOVEO
INNOVEO
Musée du pays du Chatillonnais INNOVEO
Dag 1 - Cultuur snuiven

Oenocentre Ampélopsis: wanneer wijn kinderspel wordt

Bij dit unieke bezoekerscentrum ontdek je alle geheimen over wijngaarden en wijn en ga je op zoek naar de Bourgondische tradities.

In deze 12e eeuwse wijngaard beleef je een unieke zintuigenervaring, met verrassend beeldmateriaal, scènes uit het wijnbouwersleven, interactieve activiteiten en talloze tentoonstellingen.

Nieuwsgierige bezoekers en jonge verkennertjes: œnocentre Ampélopsis nodigt je uit in een wereld van prachtige en kwetsbare wijnstokken, elegante wijn, wispelturige natuur en wijnboeren met passie.

Ontdek het Oenocentre Ampélopsis

Marion CHAUMONNOT - OT Châtillonnais
Religieus erfgoed

Saint-Vorles kerk

Deze schitterende en sobere kerk bij de bron van de Douix is gebouwd in de stijl van de 11e eeuw. De kerk getuigt van de geschiedenis van Châtillon-sur-Seine. Je ziet er een beeldhouwwerk van het Heilige Graf, een 16e eeuws meesterwerk.

Ontdek de Saint-Vorles kerk

Dag 2 - Lekker uitwaaien

De natuur in bij het Cirque de la Coquille

Het landschap is hier verrassend. Het is zelfs een wat opmerkelijke omgeving. Rotsblokken, steile hellingen met dennenbomen, bergplanten... Het lijkt wel een vulkaankrater.

Middenin dit uitgestrekte keteldal ontspringt de bron van La Coquille. De laagte van in dit kalkplateau heeft hier een bijzonder mineraal landschap gevormd. Het keteldal is zo fascinerend, dat het sinds de Keltische tijd al een plek van rituelen is. Er hangt dan ook nog steeds een sfeer van legendes met boze heksen en goede feeën.

Bezoekersparcours met informatieborden, picknickplaatsen, wandelpad van 1,5 km en uitzichtpunt.

David Genestal, schrijver van "Carnets de Rando", vertelt je alles over het Cirque de la Coquille

Alain Doire / BFC Tourisme
INNOVEO
Dag 2

Ezeltochtje

Donkey'âne biedt diverse arrangementen om ezels en de natuur te ontdekken: introductielessen, tochten van halve of hele dagen, meerdaagse tochten, Gît'âne...

Dit vriendelijke, maar soms wél koppige transportmiddel is leuk voor jong en oud. Een ideaal reismaatje om de Châtillonnais te ontdekken.

Ontdek Donkey'âne
INNOVEO
INNOVEO
Accommodatie

Slapen in een boshut

Tijdens je reisje door de Châtillonnais slaap je in een houten boshutje! Profiteer van een bijzondere plek om samen met je gezin heerlijk te ontkoppelen in de natuur.

Hier ben je er even helemaal tussenuit!

Ontdek de Cabane des Bois de Bure

En résumé
A propos
Musée du pays du Chatillonnais - Trésor de Vix INNOVEO
Le vase de Vix Musée du pays du Châtillonnais
Musée du pays du Chatillonnais INNOVEO
Musée du pays du Chatillonnais INNOVEO
À propos
Alain Doire / BFC Tourisme