Alain Doire - BFC Tourisme

De Charolais-Brionnais

Welkom in dit coulisselandschap: een groene lappendeken met hier en daar als een soort witte stippen de bekende charolais koeien die vredig staan te grazen. Ervaar net als zij ook de rust van het platteland.

Op naar de Charolais-Brionnais!
Alain Doire - BFC Tourisme
Alain Doire - BFC Tourisme
Côte-d'Or Tourisme - Bonnard Fanny

Pays de l'Auxois

Ook in de Auxois vind je het Bourgondische platteland. Dit gebied ligt tussen de Morvan en Dijon.

Hier kun je heerlijk ontspannen en ontkoppelen, zoals aan de oevers van het Bourgondisch Kanaal. Langs het water ervaar je te voet, met de boot of de fiets het beste wat "slow" toerisme inhoudt.

Goed nieuws: het is ook een fantastisch gebied voor cultuurliefhebbers: pittoreske dorpjes, historische monumenten, kastelen... Er is genoeg te doen!

Op naar de Auxois!
SONY DSC

De Puisaye

Hey, we hebben een verborgen plekje voor je! Het heet: de Puisaye. Achter deze vrij onbekende naam schuilt een prachtig en authentiek stukje Bourgondië dat een bezoekje waard is.

Op naar de Puisaye!
Guédelon
Dimitri, le forgeron en plein travail
Office de Tourisme du Pays de la Bresse Bourguignonne

De Bresse bourguignonne

Dit is nog zo'n schitterende streek, waar alles draait om gastronomie, cultuur en groene natuur. Hier geniet je van gezond leven in de buitenlucht.

Dit geldt voor zowel bezoekers als inwoners, met het bekende gevogelte uit Bresse. Hier wordt de hoender met veel zorg gefokt. Resultaat: een uniek product, net als de kleine streek zelf!

Op naar de Bresse!
Alain Doire / BFC Tourisme
Goed om te weten

De natuur waar Alexandre Dumas over zong

In zijn boek Impressions de voyages zegt Alexandre Dumas dat geen enkel uitzicht of geen enkele plek hem zijn "kleine vallei uit Bourgondië" kan doen vergeten. Het betreft hier de cirque du Bout du Monde, een reculée zoals deze in de Jura ook te vinden zijn, met een waterval en beekje. Alexander Dumas beschrijft het als:

Een rustig, zo afgelegen en onbekend plekje

Antoine_Maillier__Centre_archeologique_europeen_de_Bibracte-
Onder de loep

Regionaal Natuurpark Morvan

Een Regionaal Natuurpark verkennen is soms net als een expeditie naar de maan. In het Regionaal Natuurpark Morvan ben je vaak alleen en ver weg van alles. Meren, eindeloze bossen: een fantastisch stuk ongerepte natuur!

Meer informatie

En résumé