Voor een heerlijke nacht

Ons lijstje van mooiste chambres d’hôtes

Bourgondië biedt je een aantal van zijn mooiste chambres d’hôtes, voor een inspirerend verblijf: een landgoed met een terrein van 7 hectare, een verscholen plekje vlak bij Auxerre, een prachtig art deco-pand in het centrum van Paray-le-Monial, een stijlvol huis op het platteland van de Nièvre,... Het wordt nog lastig kiezen om een plekje te vinden voor een weekend of meer.

Marieke Klomp
1 Midden op een immens park

La Borde

Bij La Borde is alles zo gemaakt dat je er niet meer weg wilt. Een gastvrij en vriendelijk onthaal door de eigenaren Rik en Marieke. Maar ook 6 comfortabele suites, een verwarmd zwembad, een eigen tennisbaan, een schitterende tuin en een park van 7 hectare. Ben je overtuigd?

Ontdek deze chambre d'hôtes

© Clos des Etoiles
2 In hartje centrum

Le Clos des Etoiles

In Paray-le-Monial, een Stad van Kunst en Geschiedenis, kom je mooie monumenten tegen, een romaanse parel, het Canal du Centre en soms wat bedevaartgangers.

Tijdens een bezoekje aan het centrum kom je vast ook langs de schitterende art deco-gevel van Le Clos des Etoiles. Hier schuilt een prachtige chambre d’hôtes, met een moderne, strakke inrichting. Een adres dat al gauw je favoriet kan worden.

Ontdek deze chambre d'hôtes

©OTLN
3 Haven van rust

Domaine d'Alligny

Mirko en Paula hebben dit prachtige pand met veel smaak ingericht. Deze chambre d'hôtes ligt op een schaduwrijk park, in een rustige en stijlvolle sfeer. Hier kun je langzaam je stress en drukke schema achter je laten om even helemaal bij te tanken.

Ontdek deze chambre d'hôtes

4 Rust en natuur op het programma

La Barbotière

Niet alleen de eendjes en zwanen genieten van La Barbotière en het beekje. Ook de gasten van de chambre d'hôtes, op zoek naar rust en natuur.

's Ochtends serveren de eigenaren een uitgebreid ontbijt in een ruimte met volop daglicht en uitzicht op het park. Je kunt dus met een goed gevulde maag op zoek gaan naar de rijkdommen uit de Yonne: Auxerre, Vézelay, de kastelen, het Maison Colette...

Ontdek deze chambre d'hôtes

L'hôte Antique © Gites De France 21
5 Voel je thuis

L'hôte antique

Bij deze chambre d'hôtes is alles met veel finesse gedaan, zodat de oude sfeer van dit landhuis uit de 14e en 16e eeuw bewaard kon blijven: nobele materialen, steenwerk, geglazuurde dakpannen... En niet te vergeten het moderne comfort.

Kortom: de charme van een echt familiehuis waar oud steen samengaat met modern comfort.

Ontdek deze chambre d'hôtes

En résumé