Bourgondië: mijn favoriete regio

Ik kom van oorsprong uit Zuid-Bourgondië en woon nu alweer 6 jaar ten zuiden van Dijon. Ik werk in de communicatiebranche en heb een eigen Instagram account waar ik foto's van de regio post, samen met leuke adresjes en tips voor uitstapjes.

De wil om te delen

Ik wilde de regio graag promoten op social media. Dat deed ik al voor mijn werk, maar ik wilde een stapje verder gaan. En toen kwam ik met het idee om een Insta-account te openen. Ik plaats er dingetjes over plekken die ik leuk vindt, maar ik gebruik m'n account vooral om mijn favorieten te delen met mensen, zodat zij er ook een kijkje kunnen nemen. Je vindt er dan ook adresjes van goede restaurants, tips voor uitstapjes met kinderen, wandelingen, tochten, landschappen die je moet zien en best wel wat monumenten. Alles wat onze prachtige regio te bieden heeft!

My Destination, BFC Tourisme

Je kunt een week of twee weken in Bourgondië doorbrengen zonder dat je je verveelt. Er is altijd wel iets te zien of te doen!

Bourgondië door de ogen van Mylène

Voor mij is dit de mooiste regio ter wereld, hoe overdreven dat misschien ook klinkt! Je vindt er alles... Het platteland, de stad, wijngaarden, bossen, bergen, meren, plekken om te wandelen... Het is een rijk gebied, met ontzettend veel erfgoed, zoals romaanse kerkjes, kastelen, grotten... En daarom hou ik ook zo van de regio.

Op zoek naar inspiratie

Ik ga zelf op zoek naar de beste adresjes en ik test ze vooral zelf! Ik probeer steeds nieuwe juweeltjes te vinden. Daarbij houd ik ook in de gaten wat andere lokale bloggers of influencers doen, en mensen die de regio bezoeken. Daarnaast volg ik de inwoners van de streek: ambachtslieden, restauranthouders, winkeliers, enz.

Bourgondië door de ogen van Mylène 

My Destination /BFCT
Vignoble du Mâconnais My Destination /BFCT
My Destination
Les tuiles vernissées de Dijon My Destination

De herfst in Bourgondië is...

Voor mij het mooiste jaargetijde in de mooiste regio die er bestaat.

My Destination

De eerste tekenen van de herfst

In Bourgondië wordt het al vrij vroeg herfst. Eind augustus komt de eerste ochtendmist. De bladeren beginnen te vallen en krijgen langzaam herfskleuren... Het weer koelt af. Ik vind de nazomer van september echt heerlijk, wanneer de temperaturen nog zacht zijn.

Voor mij is de herfst het mooiste jaargetijde in de mooiste regio die er bestaat.

My Destination / BFCT

Een jaargetijde voor rust en bezinning

In de herfst remt de natuur af, en mensen doen dit dan ook. Je neemt meer tijd voor een wandeling, je geniet van het landschap, het weer en de ontspannen sfeer. Je haalt het beste uit elk moment van de dag. 

My Destination / BFCT

De mooiste herfstwandelingen

Mijn favoriete plek in de herfst is de Roche de Solutré.

Het is een toegankelijke plek, waar je gemakkelijk naar de top wandelt. De wijngaarden zijn gehuld in een gouden gloed en je kijkt er uit op een adembenemend landschap! 

Met de kinderen wandel ik graag het Circuit des Cabottes in Pernand-Vergelesses. Langs dit parcours staan oude hutjes van gedroogd steen, die vroeger door wijnboeren als opslagplaats voor hun wertktuigen werden gebruikt. Kinderen vinden het fantastisch. We komen ook graag in het dorpje Saint-Romain, net onder Beaune, met ruïnes, stenen huizen en schitterende rotswanden!

My Destination / BFCT

Mylène neemt je mee...

De regionale keuken...

Om te proeven van de regionale keuken is mijn favoriet op dit moment La Table du Square in Beaune. Een klein restaurantje met verfijnde keuken, maar heel goed te doen voor mensen die het niet gewend zijn om culinair te eten. Je vindt er een fantastische wijnkaart, het personeel is supervriendelijk en er hangt echt een knusse sfeer. Het menu wisselt regelmatig, maar er wordt altijd met lokale seizoensproducten gewerkt.

Mijn lievelingsgerecht is bœuf bourguignon. Een echte klassieker. Maar hoe fijn is het om 's avonds thuis te komen met de geur van een pruttelend gerecht, voor een heerlijke avond en met een goed glas wijn.

Een adresje dat ik zelf nog niet getest heb is Train des Rêves in Dracy-Saint-Loup. Het is een oud treinstation met opgeknapte wagons, zoals die van de Orient Express. Ik moet zeggen dat het me wel een heel bijzonder plekje lijkt om te bezoeken tijdens je verblijf in Bourgondië. 

Ik heb ook twee vaklieden die je moet ontmoeten in Bourgondië! La dinette d’Alberte in Dijon is de werkplaats van een jonge vrouw die besloot een carrièreswitch te maken en die nu mooie keramische spulletjes maakt. Bij Destin d’une Brindille in Gevrey-Chambertin vind je allemaal mooie creaties, gemaakt van planten en andere resten uit de natuur! 

Bekijk voor meer informatie mijn Instagram account @mylenefargeot

En résumé
À propos
My Destination, BFC Tourisme
A propos
Vignoble du Mâconnais My Destination /BFCT
Les tuiles vernissées de Dijon My Destination
À propos
My Destination / BFCT