Bourgondië met de fiets, een vanzelfsprekende keuze...

France à Vélo is een reisbureau gespecialiseerd in fietstochten voor zowel Bourgondië als daarbuiten. Het hoofdkantoor ligt in de Yonne, in Auxerre. Het concept van dit bureau? Mensen zin geven om de natuur en het erfgoed op een rustig tempo te ontdekken. Dat is het concept van “slow" toerisme. 

Ontdek France à Vélo

Op eigen tempo

Met de fiets ontdek je de natuur op een hele andere manier, op eigen tempo. Als ik ga fietsen, bepaal ik zelf hoe hard ik wil gaan, of ik wil stoppen, rondkijken en genieten van de natuur of het monument waar ik langs rijd, om daarna weer verder te fietsen! Het is een rustige en vooral heel aangename manier om een streek te verkennen.

My Destination /BFCT

Ik vind de fiets echt ideaal om rond te trekken door Bourgondië, omdat je over wegen rijdt waar je met de auto niet kunt komen!

Fietstoerisme in Bourgondië

Ik weet niet waar ik moet beginnen, zoveel plekjes zijn er om te ontdekken... De regio ligt vol met secundaire routes, rustige plattelandsweggetjes… De Voie Verte fietsparcoursen lopen er langs oude spoorlijnen. Je vindt er ook 200 km aan paden rond kanalen en rivieren die goed toegankelijk zijn, omdat ze vlak zijn. Voor de paden door de wijngaarden is het handig om een elektrische fiets te hebben, wat trouwens erg populair is op het moment!

My Destination /BFCT
Vignes à l'automne My Destination /BFCT
RT-VELO-BOURG-1-3
Alain Doire - BFC Tourisme
Balade à vélo dans la Vallée de l'Ouche près de Dijon Alain Doire - BFC Tourisme
Alain Doire - BFC Tourisme
A vélo le long du canal de Bourgogne en automne Alain Doire - BFC Tourisme

Een lappendeken aan landschappen, toegankelijk voor iedereen!

My Destination /BFCT

Een standaard of elektrische fiets?

Dankzij de komst van elektrische fietsen kun je nu gemakkelijk door heuvels en bergen fietsen, of door landschappen die ik graag "glooiend" noem en waar mijn klanten erg om moeten lachen! Het zou jammer zijn om ze niet te ontdekken, want zelfs met de steile stukken zijn de wijngaarden absoluut de moeite waard. 

“Fietsen is een fantastische activiteit én een mooie manier om in vorm te blijven.”

En met activiteit bedoel ik niet dat je een supergoeie conditie hoeft te hebben. Je moet lekker willen fietsen, maar dan wel op eigen tempo.

De jaagpaden zijn vlak dus je hoeft haast niet te trappen. Je kunt ook kiezen voor een elektrische fiets. Je lichaam raakt gauw genoeg gewend aan wat inspanning en buiten dat: fietsen is zo makkelijk en aangenaam

My Destination /BFCT

Fietsparcoursen voor iedereen

Tussen het aanbod van fietstochten in de herfst vind je een aantal vriendelijke gezinsparcoursen, met spelletjes en aangename stukken. We bieden kinderfietsen, kinderzitjes en fietskarretjes om aan je fiets te hangen.

Voor een rustig of niet al te spannend tochtje kies je een elektrische fiets. Voor mensen die wel wat gewend zijn hebben we lange circuits voor elektrische fietsen. 

Een dagje met de elektrische fiets door de wijngaarden
Een uitstapje op maat

Voor ieder wat wils

We bieden een ruim aanbod van parcoursen en thema's! Ga voor een weekendje met vrienden rond een culinair thema, of een sportief uitstapje met na je fietstocht een heerlijke maaltijd, want daar staat Bourgondië tenslotte ook om bekend! Misschien kies je liever uit thema's zoals wijngaarden, romaanse kunst, speurtochten, rondtoeren, we bieden voor ieder wat wils.

Alle uitstapjes in Bourgondië met France à Vélo

Christiane neemt je mee...

In de herfst wordt alles wat rustiger en kun je tijd nemen voor je gezin...

Wanneer de herfst eraan komt...

Het wordt langzaam herfst in Bourgondië. Na de wijnoogst merk je het aan kleine dingetjes, zoals de blaadjes aan de wijnstokken, die van kleur veranderen. Maar ook in de bossen natuurlijk, die overal in de regio verspreid liggen. Dan denk ik vooral aan de Morvan! De herfst is een uitbarsting van warme kleuren: in de wijngaarden en bossen, of langs de kanalen.

Natuuractiviteiten in de herfst

My Destination /BFCT
Patrimoine bourguignon aux couleurs d'automne My Destination /BFCT
France à Vélo
Apéritif à vélo France à Vélo
Alain Doire - BFC Tourisme

Voor een najaarsuitstapje...

Tijdens de herfst in Bourgondië is het tijd voor een gezinsuitje naar een vallei die de Vallée du Cousin genoemd wordt. Een fantastische plek, met een rivier en bomen die in de herfst een kleurrijke boog vormen. Prachtig!

De Vallée de la Cure is nog zo'n plekje. Hier vind je niet alleen kleuren in de bomen, ze weerspiegelen ook in het water, voor een schitterend effect! Zelf kunnen we er wel uren rondlopen, zo mooi is het hier...

Er is ook een dorp dat op de lijst van "Mooiste Dorpen van Frankrijk staat": Noyers-sur-Serein. Ik vind het er vooral in de herfst erg mooi, vanwege het bewaard gebleven middeleeuwse karakter. Er zijn trouwens een aantal bekende films opgenomen.

Hoewel het overdag wat frisser wordt, is het de moeite waard om eropuit te gaan, vooral in de wijngaarden. Tussen de hellingen van het wijngebied Chablisien heb je de garantie van een fantastische zonsondergang

Tips van Christiane

Bourgondië loopt werkelijk over van uitstekende restaurants! Ik zit graag bij La P'tite Beursaude in Auxerre. Het is een typisch Bourgondisch restaurantje met weinig zitplaatsen. Het is er ontzettend gezellig. Er wordt alleen Bourgondisch gekookt, met alle specialiteiten uit de regio, vriendelijk personeel en uiteraard een uitgebreide wijnkaart! 

Om te overnachten hebben we een aantal mooie chambres d’hôtes voor je, maar ook andere plekjes, zoals bij de abdij van La Bussière (in de Côte-d'Or). Dit oude cisterciënzer klooster is met veel smaak omgebouwd tot een hotel, en de keuken is er uitstekend.

Tijdens je reisje door Bourgondië kom je vaak beeldhouwwerk tegen op de gevels. Een van die beeldhouwers is Varanguin, uit de Yonne. Bij het VVV-kantoor zijn gidsjes verkrijgbaar met wandelingen om zijn prachtige werk te ontdekken.

My Destination /BFCT

Andere Bourgondiërs met liefde voor hun streek

Deze lokale inwoners dragen elk op hun eigen manier bij aan de bekendheid van onze prachtige regio. Dankzij hun verhalen, goede tips en adresjes zijn ze uitstekende ambassadeurs die je helpen om niets te hoeven missen van dit prachtige jaargetijde. Voor hen is een ding zeker: in het najaar moet je naar Bourgondië, en nergens anders...

En résumé
À propos
My Destination /BFCT
A propos
Vignes à l'automne My Destination /BFCT
RT-VELO-BOURG-1-3
Balade à vélo dans la Vallée de l'Ouche près de Dijon Alain Doire - BFC Tourisme
A vélo le long du canal de Bourgogne en automne Alain Doire - BFC Tourisme
A propos
Patrimoine bourguignon aux couleurs d'automne My Destination /BFCT
Apéritif à vélo France à Vélo