Stad van kunst en historie

De geboortestad van Nicéphore Niepce is veel meer dan de wieg van de fotografie. Haar rivierhaven ligt aan de oorsprong van de belangrijke streekhandel. Van feesten tot markten, van kermissen tot carnavals... Wanneer u door de autovrije winkelstraten flaneert,raakt u ervan overtuigd: Chalon is levendig!

De handel en de kunstGelegen op de kruising van Romeinse wegen en talrijke bevaarbare waterlopen werd Chalon-sur-Saône al in de middeleeuwen een belangrijke handelsstad in Europa.
Chalon kent meerdere kunstvormen die elkaar niet in de weg staan.
 • Het museum Nicéphore Niepce is gewijd aan de geschiedenis en materialen van 'het mechanische beeld', experimenten van de uitvinder van de fotografie tot de meest moderne technologieën. Onder de vele tentoongestelde toestellen mag u de Daguerreotype beslist niet missen. Vergelijk deze met de kleine verborgen spioncameraatjes uit het einde van de 20ste eeuw!

 • Dominique Vivant Denon, eerste directeur van het Louvre, heeft zijn naam gegeven aan een museum met schilderijen van Italiaanse, Nederlandse en Franse kunstenaars uit de 15e, 18e en 19e eeuw.


Tussen rivieren en kanalen


In de 19e eeuw heeft het uitgraven van het Canal de Bourgogne en het Kanaal van de Rhône naar de Rijn gezorgd voor de ontwikkeling van de handel over het water,
In 1839 heeft de familie Schneider in Le Creusot een fabriek gebouwd langs het Canal du Centre. De scheepswerven produceerden torpedojagers en onderzeeërs die langs de kaden lagen. Als stad van kunst en historie blijft Chalon herinneren aan haar industriële verleden.

Chalon, levendige straten!De markt animeert het Place Saint-Vincent op vrijdag en zondag met haar kleurrijke kramen. De optochten en praalwagens van het carnaval zetten de middeleeuwse traditie voort van het 'Fête des fous'. Tijdens het festival 'Chalon dans la rue' treden artiesten op in de hele stad! Een mooi voorproefje van uw bezoek aan de Côte Chalonnaise langs de 'Route des grands vins'.


Labels :

 • Ville d'Art et d'Histoire
Office de Tourisme et des Congrès du Grand Chalon
4 Place du Port Villiers - 71100 - CHALON-SUR-SAONE -
03 85 48 37 97
officedetourisme@achalon.com
http://www.achalon.com
03 85 48 37 97
isabelleprost@achalon.com
Horaires d'ouverture de l'Office de tourisme et des congrès du Grand Chalon
 • Une adresse où boire un verre, une mini-croisière sur la Saône, une visite guidée... De la viticulture à la navigation fluviale, l'office de tourisme du Grand Chalon facilite votre séjour.

  De janvier à avril et d'octobre à décembre :
  - Du lundi au samedi, de 9 h à 12 h 30 et de 14 h à 18 h
  - Fermé les dimanches et jours fériés
  De mai à juin et en septembre :
  - Du lundi au samedi, de 9 h à 12 h 30 et de 14 h à 18 h 30
  - Les dimanches et jours fériés de 15 h à 18 h
  Juillet et août :
  - Du lundi au vendredi, de 9 h à 12 h 30 et de 13 h 30 à 19 h
  - Le samedi, de 9 h 30 à 12 h 30 et de 13 h 30 à 19 h
  - Les dimanches et jours fériés de 10 h à 12 h et de 15 h à 19 h

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

a2_hospices-beaune2
Een lange ziekenhuistraditie...

Meer informatie

Art-contemporain_-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
De adressen van alle hieronder genoemde instellingen kunt u vinden in de tab « Contact & praktische informatie »...

Meer informatie

a2_fontenay
Tussen bos en moerasgebied ...

Meer informatie

sens2
In de tijd van de aartsbisschoppen ...

Meer informatie