Nevers

Je moet echt een kijkje nemen in deze Stad van Kunst en Geschiedenis. De bewogen geschiedenis heeft hier bijzonder erfgoed achtergelaten, zoals:

  • De kathedraal met schitterende glas-in-loodramen,
  • Het hertogenpaleis, meesterwerk uit de renaissane, dat vaak gezien wordt als het "eerste Loirekasteel",
  • Aardewerk: een eeuwenoude ambacht die hier nieuw leven wordt ingeblazen dankzij talentvolle vaklieden. Bij de faïencerie Georges bijvoorbeeld wordt gebruik gemaakt van moderne motieven waardoor je spontaan zin krijgt om je oude oma-servies op te ruimen!

Een weekendje Nevers verkennen

Alain DOIRE / BFC Tourisme
Pont de Nevers Alain DOIRE / BFC Tourisme
Alain Doire - BFC Tourisme
Vitraux de la cathédrale de Nevers Alain Doire - BFC Tourisme
Alain Doire - BFC Tourisme
Palais ducal de Nevers Alain Doire - BFC Tourisme
G_Bizeul_ADT_Nevers
Faïencerie de Nevers G_Bizeul_ADT_Nevers
Alain Doire - BFC Tourisme
Wist je dat?

Waarom ligt er een race-circuit in de Nièvre?

Het legendarische circuit van Nevers Magny-Cours begon met een impulsief project van een charolais veehouder met passie voor autoraces. Wat eerst een eenvoudige piste tussen de weilanden was, werd in 1960 uitgebreid dankzij de steun van François Mitterrand.

Tegenwoordig is het een plek voor mensen met passie voor snelheid: karten of racelessen voor als je zelf een raceauto wilt besturen. Voor een fantastisch schouwspel vind je er diverse evenementen en kampioenschappen!

Langs de Loire

De Loire is een van de laatste ongerepte rivieren van Europa. De rivier loopt grotendeels langs de westkant van de Nièvre. De Loire in Bourgondië is een uitstekende gelegenheid om tussenstops te maken:

  • Bij Pouilly-sur-Loire ligt een bijzonder Bourgondisch wijngebied. De witte wijn Pouilly-Fumé is van uitstekende kwaliteit.
  • Mensen die van mooie monumenten houden kunnen naar La Charité-sur-Loire. De kloosterkerk van deze stad, een romaanse schat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, is een bezoekje waard!
  • Natuurliefhebbers moeten naar het natuurreservaat van de Bec d’Allier. Een fantastische plek waar het water van de Loire en de Allier samenvloeit. Het is hiermee een schuilplaats voor talloze vogels. Je kunt het natuurgebied te voet ontdekken of tijdens een boottochtje.

De Morvan

De natuur ligt hier om de hoek: welkom in de Morvan. De glooiende heuvels van dit regionaal natuurpark nodigen je uit voor talloze activiteiten:

  • Bijtanken aan een van de 6 meren in de Morvan. Het Lac des Settons heeft het keurmerk van de Blauwe Vlag, dé garantie voor uitstekend zwemwater. Je krijgt spontaan zin om een duik te nemen!
  • Wandelen en de Haut-Folin beklimmen, de hoogste top van Bourgondië. Geen superhoge berg maar wél de gelegenheid om in een ongerept landschap te wandelen
  • Je laten betoveren door de sfeer van een aantal plekken: Bibracte, oude hoofstad van de Aedui (Keltische stam), verscholen tussen een dicht bos. Het kasteel van Bazoches, waar nog de geest van zijn bijzondere eigenaar hangt: Vauban.
En résumé
A propos
Pont de Nevers Alain DOIRE / BFC Tourisme
Vitraux de la cathédrale de Nevers Alain Doire - BFC Tourisme
Palais ducal de Nevers Alain Doire - BFC Tourisme
Faïencerie de Nevers G_Bizeul_ADT_Nevers