Een romantisch weekendje in Dijon en Beaune

Alain Doire - BFC Tourisme
Week-end en amoureux à Dijon

Dijon

Vier de liefde in Dijon! De hertogenhoofdstad van Bourgondië, op minder dan 2 uur van Parijs met de trein, heeft alles om je partner te overtuigen voor dit weekendje weg: heerlijke maaltijden uit de beste keukens van de regio, hand in hand wandelen door het bewaard gebleven stadscentrum, wijnproeven bij een wijncafé...

Een weekend voor twee in Dijon
Alain Doire / BFC Tourisme

De Route des Grands Crus

Wat dacht je van samen genieten van prestigieuze wijnen uit de Bourgogne? Pak de Route des Grands Crus, voor een fantastisch parcours langs pittoreske wijndorpjes, proeverijen met wijnboeren en wijnkundelessen. Het hoogtepunt van dit uitstapje? Een bezoek aan Beaune, een bruisende stad!

Samen op de Route des Grands Crus
Weekendtips

Een luxe weekend in Santenay

Met een eend of cabriolet het wijngebied van de Côte Chalonnaise ontdekken, uit eten in een culinair restaurant, een dagje naar de Spa: het staat allemaal op het programma van dit heerlijke weekendje samen met je partner.

Een tripje voor twee naar Santenay

Slow toerisme en bijtanken

My Destination /BFCT

Genieten van een betoverend decor

Voor een betoverend uitstapje moet je naar de Morvan. Het kleine Canada van Bourgondië nodigt je uit in een schitterende natuur: dichte bossen, vredige meren, kleine bergtoppen om te beklimmen... Ben jij klaar voor een sprookjesachtig bezoek aan de Morvan?

Ontdek de Morvan
My Destination / BFCT

Genieten aan de oevers van de Loire

Laat je leiden door de blauwe stroom van de Loire, voor een romantisch tripje. Een fantastisch programma om in Nevers te beleven.

Wissel een bezoekje aan het centrum langs de oevers van de Loire af met een romantische lunch en een heerlijke fietstocht!

Een weekend op rustig tempo
La Charité-sur-Loire

Elkaar lieve woordjes toefluisteren in de Stad van het Woord

Reserveer een weekendje weg naar La Charité-sur-Loire! Buiten de toeristische trekpleisters biedt de stad een rijk programma met cultuur en activiteiten rond boeken en woorden... vanwaar de bijnaam Cité du Mot (Stad van het Woord).

Onze weekendtip voor La Charité, de Stad van het Woord

 

En résumé