Kasteelleven

Ons lijstje met de mooiste kastelen om te overnachten

Op diverse locaties van Bourgondië bieden we 5 kastelen omgebouwd tot prachtige accommodaties. Sommige kastelen zijn verbouwd in een moderne stijl, terwijl andere de historische sfeer hebben bewaard. Wat ze gemeen hebben: een plek bieden waar je prinsheerlijk kunt genieten van een uniek verblijf.

Chateau de Vault de Lugny
1 Vlak bij de Morvan

Kasteel van Vault-de-Lugny

In Vault-de-Lugny ademt alles statigheid en Franse levenskunst: slotgrachten, een donjon op de lijst van historische monumenten, een park van 4 hectare, een zwembad in een gewelfde kelder, hemelbedden... Een betoverende sfeer, vlak bij de Morvan!

  • Pluspunt: een culinair restaurant met een chef-kok die in 2019 een Michelinster kreeg.

Ontdek dit kasteel

Château de COuches
2 Rondleiding inbegrepen

Kasteel van Couches

In het kasteel van Couches geniet je van een unieke overnachting in een van de 3 chambres d'hôtes. De volgende dag kun je kiezen uit talloze activiteiten: een rondleiding door het middeleeuwse fort zelf (neem vooral een kijkje bij het schitterende Aubussontapijt), wijn van het landgoed proeven en een heerlijke wandeling door de tuinen maken.

  • Pluspunt: een maaltijd bij het restaurant in de oude stallen van het kasteel.

Ontdek dit kasteel

B.Chesnais
3 Op een immens park

Kasteel van Villemenant

Dit kasteel werd lange tijd verlaten en kreeg pas in de jaren '50 zijn oude praal terug. Dankzij enorme verbouwingen is het nu een schitterende accommodatie met 7 comfortabele kamers!

  • Pluspunt: het park van 3 hectare met gloriëtte, een prachtig tuinhuis voor een drankje bij zonsondergang.

Ontdek dit kasteel

© Jean-Luc MEGE
4 Met golfbaan

Kasteel van Chailly

Dit oude fort uit de 16e eeuw is nu een luxe vakantie-accommodatie. Het kasteel telt 45 kamers en suites met naar keuze een moderne sfeer of een traditioneel kasteeldecor. Aan jou de keuze.

Het kasteel ligt vlak bij twee bekende bezienswaardigheden uit Bourgondië: in het westen de schitterende natuur van de Morvan, en in het oosten Dijon met de Route des Grands Crus, de belofte voor fantastische wijnproeverijen.

  • Pluspunt: de golfbaan met een 18-hole parcours.

Ontdek dit kasteel

Alain Doire - BFC Tourisme
5 Tussen de wijngaarden

Kasteel van Cîteaux - La Cueillette

Dit kasteel tussen de wijngaarden van Meursault is dé plek bij uitstek om te genieten van het Bourgondische leven. Wijngaarden, lekker eten, een vriendelijk onthaal: je vindt het er allemaal.

  • Pluspunt: ontspanning en wellness in de grootste Spa van Bourgondië. Een centrum van 500 m² waar gewerkt wordt met producten van het merk La Cueillette®, 100% "made in Bourgogne", gemaakt op basis van kleine bosvruchten. 

Ontdek dit kasteel

 

En résumé