Ons lijstje van luxe accommodaties

Bekijk onze mooiste adresjes voor een luxe nacht (of meer) in Bourgondië. Als je van mooie en lekkere dingen houdt zijn deze accommodaties voor jou gemaakt! Ze hebben vaak een compleet aanbod van diensten: een uitstekend culinair restaurant, luxe kamers, een zwembad... Met uiteraard een schitterende en luxe omgeving in de stad of op het platteland.

La Côte Saint-Jacques
1 Legendarisch

La Côte Saint-Jacques

Overnachten bij La Côte Saint-Jacques betekent dat je jezelf verwent met de luxe van het slapen in een 5-sterrenhotel en eten in een van de meest bekende culinaire restaurants van Frankrijk.

In de loop der tijd is dit familiepension omgebouwd tot een luxe hotel. Het restaurant is gemoderniseerd maar heeft zijn uitstekende keuken bewaard. Resultaat: sinds 1970 al meer dan 120 sterren in de Michelingids!

Ontdek deze accommodatie

Domaine de Rymska - Arnaud Dauphin
2 Een landelijk adres

Domaine de Rymska

Stap op 30 km van Beaune binnen bij Domaine de Rymska! Hier ontdek je een natuurparadijsje: 80 hectare aan weilanden en plassen met een boerderij, moestuin en boomgaard.

In deze typische, Bourgondische omgeving werkt de chef-kok met charolais en aubrac rundvlees, groenten, fruit... om zijn gasten huisgemaakte seizoensgerechten voor te schotelen. Maak je bezoek compleet met een nacht of meer in een van de vijf schitterende kamers.

 

Ontdek deze accommodatie

Château de Sally
3 Een stukje Rusland in Bourgondië

Kasteel-hotel Le Sallay

Welkom in het kasteel van Sallay, eigendom van een schrijver en een psychologue uit Rusland. Eenmaal binnen kun je je kamer en je stijl kiezen: jaren '50, renaissance, art deco... Buiten maakt het park van 4 hectare met zwembad het plaatje compleet.

Een ander pluspunt: de ideale ligging om de rijkdommen van de Nièvre te ontdekken: Nevers, de Morvan, het wijngebied van Sancerre...

Ontdek deze accommodatie

© Abbaye de la Bussiere
4 Ver weg van de drukte

Abdij van La Bussière

Overnachten in het unieke decor van een oude abdij uit de 19e eeuw. Dat kan: bij de abdij van La Bussière, een tijdloze accommodatie op een verscholen plekje van Bourgondië waar rust, luxe en natuur heersen.

Eenmaal binnen word je verrast door de prachtige omgeving: ruimte, een restaurant met Michelinster, kamers met subtiele luxe. Zo zie je maar: een abdij is niet altijd een strenge monnikenbedoeling!

Ontdek deze abdij

Hostellerie de Levernois JLB
5 Een paradijsje in elk seizoen

Hostellerie de Levernois

De Hostellerie de Levernois heeft 5 sterren en belooft je dan ook een luxe verblijf in elk seizoen: op het terras bij een jazzconcert in het voorjaar, in de schaduw van de eeuwenoude ceders op het immense park in de zomer, of 's winters bij het knisperende haardvuur in de ruime zitkamer.

Ontdek dit hotel

En résumé