Updrone/BFC Tourisme
Je weet niet wat je ziet!

Made by the natuur

Zin in grandioos, buitenlucht en onvergetelijk mooie herinneringen? Bourgondië is de oplossing waar je talrijke mogelijkheden aantreft om je te laten ontroeren en je ogen uit te kijken.

>> De Roche de Solutré: kijkt (samen met zijn zusje, de Roche de Vergisson) uit over de wijngaarden van de Mâconnais met een adembenemend vergezicht.

>> De Mont-Beuvray: een uniek uitzichtpunt vol romantiek over de Morvan

>> De Bec d’Allier: zijn drijfzandbanken en zijn langzame stroming bij de samenloop met de Allier vormen een authentiek, ongerept landschap.

>> De Rochers du Carnaval: deze intrigerende site aan de top van het Uchongebergte is bezaaid met granietblokken met vreemde vormen.

>> Nationaal park Forêts: Dit park is een eeuwenoud bos met een uitzonderlijke biodiversiteit tussen Bourgondië en de Champagne. Het is het elfde en jongste nationaal park van Frankrijk.

En nog veel meer ...

Natuurlijk telt Bourgondië talrijke natuurlijke bezienswaardigheden. Sommige zijn bekend en erkend door het grote publiek, andere zijn echter kleine, weinig bekende pareltjes die we eigenlijk het liefst geheimhouden ... Je vindt alle mooie natuurlijke bezienswaardigheden in Bourgondië onder deze link:

Alle natuurlijke bezienswaardigheden

Een wereld om te ontdekken

richting het middelpunt der aarde ... de grotten 

Onder onze voeten gaat een onopvallende, wonderbaarlijke wereld verborgen. Welkom in de grotten van Bourgondië!

In deze duizenden jaren oude, intieme bezienswaardigheden beleef je verwarrende, bijna mystieke avonturen die een beroep doen op je verbeelding:

 

>> Prehistorie, geschiedenis, archeologie, geologie, speleologie, milieu ... zijn een aantal van de thema's die ter sprake komen tijdens de rondleiding met gids door de grotten van Azé.

>> Ontroerende getuigen van de menselijke bewoning in de prehistorie in de grotten van Arcy-sur-Cure, zoals het kinderhandje dat in negatief op de wand is getekend.

>> Ongelooflijk tocht in een door je gids met de hand voortgetrokken boot op een ondergrondse rivier langs en onder kalkafzettingen door in de grotten van Bèze.

>> Afdaling tot meer dan 80 meter diepte in een doolhof van gangen, om ongelooflijk indrukwekkende zalen te ontdekken in de grotten van Blanot.

Lezbroz
Ongelooflijke vernuftigheid

Made by het menselijk genie

>> De climats van de Bourgondische wijngaarden, wijnbouwterroirs die al duizenden jaren lang zorgvuldig bebouwd worden en zijn ingeschreven op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

>> De fosse Dionne, midden in Tonnerre. Deze bron in de Vaucluse heeft het geheim van zijn oorsprong weten te bewaren.

>> De kanalen van Bourgondië, op een bewoonbare boot, te voet of op de fiets ontdek je Bourgondië en de Bourgondische landschappen in je eigen tempo!

My Destination, BFC Tourisme

De meren van Bourgondië

De natuurlijke of kunstmatige meren in Bourgondië zijn een uitnodiging om de natuur (weer) in je leven toe te laten. Je kunt erin vissen, je kunt erin zwemmen, je kunt er vogels kijken of watersporten ... Wat je maar wilt!

Alle meren

LAC DE SAINT AGNAN
En résumé
À propos
Lezbroz
À propos
LAC DE SAINT AGNAN