De rijkdommen van Regionaal Natuurpark Morvan zorgen voor een uitstekende kwaliteit van de honing die er wordt gemaakt. Als je daar de liefde voor lekkere dingen en de vakkennis van de Bourgondiërs aan toevoegt, is het niet zo gek dat kruidkoek een specialiteit uit de streek is geworden.

Cherrystone
Mulot et Petitjean Cherrystone
My Destination - BFC Tourisme
Boutique Mulot et Petitjean à Dijon My Destination - BFC Tourisme
My Destination - BFC Tourisme
Pain d'épices Mulot & Petitjean My Destination - BFC Tourisme
My Destination - BFC Tourisme
Pain d’épices Mulot & Petitjean My Destination - BFC Tourisme
Alain Doire - BFC Tourisme
Leuk om te weten

Maison Mulot & Petit Jean: een unieke kruidkoekfabrikant

Margaretha van Male, echtgenote van hertog Filips de Stoute, brengt tijdens de 14e eeuw de van oorsprong Chinese kruidkoek naar Bourgondië. Barnabé Boittier, zoon van een kruidkoekmaker getrouwd met de dochter van een kruidkoekhandelaar, past het recept eind 18e eeuw aan en breidt het handelsbedrijf van het gezin uit.

In 1838 neemt Louis Mulot het bedrijf over en zijn zoon draagt het over aan zijn schoonzoon Louis-Auguste Petitjean, die al kruidkoek maakte.

Zo wordt het Maison Mulot & Petitjean opgericht. Tegenwoordig is het nog de enige ambachtelijke kruidkoekmaker van Dijon, terwijl dat er in 1940 wel veertien waren.

De geschiedenis van Maison Mulot & Petitjean
My Destination - BFC Tourisme
Kennismaken met

Catherine Petitjean, directrice van Maison Mulot & Petitjean

Mulot & Petitjean is vooral het verhaal van een familie en het overdagen van vakkennis. Maak kennis met Catherine die al haar passie in het bedrijf stopt.

Ontdekken
PL Tourneur
Onder de loep

Nonnettes uit Dijon

Ken je ook die andere lekkere specialiteit uit Dijon? Nonnettes zijn ronde cakejes op basis van kruidkoek, die traditiegetrouw gevuld worden met sinaasappeljam

Maison Mulot & Petitjean maakt ook nonnettes met andere vullingen, nog steeds op basis van het traditionele recept!

Zo vind je nonnettes met bessenjam, abrikozenjam of chocoladevulling. Je raadt het al: de naam van deze cakejes komt van de nonnen die ze in de middeleeuwen in het klooster maakten.

Nonnettes uit Dijon kopen

PL Tourneur

Ambachtelijke en moderne productie 

Als enige overgebleven ambachtelijke kruidkoekmaker van Dijon wordt de vakkennis bij Mulot & Petitjean al eeuwenlang overgedragen, met aanpassingen op de moderne wereld. Zo biedt het bedrijf sinds 2017 een reeks biologische kruidkoeken en nonnettes.

Het bedrijf kreeg als eerste het keurmerk Entreprise du Patrimoine Vivant (bedrijf van levend erfgoed) in Bourgondië, op het gebied van gastronomie. Binnen het netwerk van dit keurmerk staat Franse vakkennis centraal. De kenmerken van het keurmerk weerspiegelen de visie van het bedrijf: respect voor traditie, blijven innoveren en het waarborgen van zowel de kwaliteit van de producten als de diensten.

Cherrystone
Traditie en moderniteit

Rondleiding door de kruidkoekfabriek van Mulot & Petitjean

Breng een bezoekje aan de Fabrique de pain d’épices Mulot & Petitjean in Dijon: ontdek het productieproces, de collectie oude machines van het bedrijf, de geschiedenis en verhalen van arbeiders. De rondleiding in de prachtige wereld van lekkernijen wordt afgesloten met een proeverij van diverse specialiteiten!

Buiten de fabriek vind je de producten van Mulot & Petitjean ook in de winkels van Dijon of de winkel in het centrum van Beaune.

Let op: bij de Fabrique de Pain d'épices worden activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het versieren van kruidkoek.

Lees meer

En résumé
A propos
Mulot et Petitjean Cherrystone
Boutique Mulot et Petitjean à Dijon My Destination - BFC Tourisme
Pain d'épices Mulot & Petitjean My Destination - BFC Tourisme
Pain d’épices Mulot & Petitjean My Destination - BFC Tourisme