De selectie voor je najaarsvakantie

Waar zet je je koffers neer?

Rond Allerheiligen dromen we van mooie, knusse kamers, een schouw, een spa, plaids van mooie materialen en een hartelijke, authentieke omgeving. Kortom: we dromen ervan ons goed te voelen, met onze kinderen om ons heen.

Dit is onze selectie zorgvuldig gekozen adressen in landschappen met stralende herfstkleuren.

Alain DOIRE / BFC Tourisme
In de wijngaarden

Het fascinerende weekend

Van 19 tot 22 oktober 2024

Welkom in de wijngaarden! In elke wijngaard in Bourgondië is een goedgevuld programma samengesteld om je de wijngaarden op een andere manier te laten ontdekken en beleven. Bijzondere rondleidingen en proeverijen, interessante workshops, unieke activiteiten openen de deuren van de wereld van wijn.

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR DE GEZONDHEID, DRINK MET MATE

Halloween vieren

Griezelen ...

De periode rond Allerheiligen is de periode van heksen, monsters en spinnen! We hebben wat verrassingen voor je georganiseerd ter gelegenheid van Halloween …

CFC

De griezeltrein

In Parc des Combes du Creusot wordt Halloween serieus gevierd! Hoewel hier het hele jaar door gegil en gelach te horen is rond de sensationele attracties, zal het programma voor de najaarsvakantie iedereen kippenvel geven: spooktunnel, heks, speciale Halloweenavond ... de rillingen lopen over je rug!

De griezeltrein
AATY/TTPPF

De Halloweentrein

Op het station van Toucy stap je in de Transpoyaudin-spooktrein voor een ongelooflijke griezelreis vol verrassingen die de hele middag duurt. Een tip: vergeet niet te reserveren, want de trein is populair en hij rijdt maar drie dagen per jaar!

De Halloweentrein
otgam

Op monsterjacht

Je kinderen zullen genieten tijdens dit spoorzoekspel in de stad Autun. Op het programma: jagen op monsters die jouw familie van avonturiers moet vangen en opsluiten in een magisch toverspreukenboek. De monsterjacht, of hoe je het erfgoed van Autun op een leuke manier met je hele gezin kunt ontdekken.

De monsterjacht
De smaken en geuren uit onze kindertijd

Kippenvel van plezier ...

Warme chcolademelk, een glas koude melk, een boterham met jam of chocoladepasta, een koekje … al deze lekkernijen staan in ons geheugen gegrift en doen ons denken aan onze kindertijd! Profiteer van rondleidingen voor fijnproevers die je zullen helpen accepteren dat de zomer echt is afgelopen!

Zo mooi in het najaar ...

De najaarsshow van de natuur

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, Bourgondië is prachtig in het najaar, rond Allerheiligen (en dat zeggen we niet omdat we hier wonen!). Dus profiteer ervan voor een ontdekkingstocht door de natuur.

Shutterstock
Trekvogels spotten

Bij het kasteel van Meauce

Op 26 oktober wordt in het kasteel van Meauce Festi'grues gehouden, het festival voor dierenfoto's. Dit geheel ronde kasteel met een bijzondere architectuur staat midden in de natuur, vlak bij de Bec d'Allier, een ongelooflijke beschermde natuurlijke bezienswaardigheid

Festi’grues ontdekken
FMR Travel Blog
Le Bec d'Allier
Michel Orriger
Jean-François Cornillon
Dieren in het wild

In het Parc de Boutissaint

Het Parc de Boutissaint belooft je een onderdompeling in de natuur en totale ontkoppeling. Ver van het geroezemoes en de drukte leven meer dan 400 wilde dieren geheel in vrijheid. Moeflons, bisons, herten, damherten ... het is heerlijk om door ze verrast te worden tijdens een wandeling of ze eindelijk te spotten als je op de uitkijk ligt! 

Parc naturel de Boutissaint
Michel JOLY
Save the date

De feestelijke wijnverkoop in de Hospices de Beaune

Dit moet je een keer meemaken!

Profiteer van je najaarsvakantie om de stad Beaune alvast te verkennen, ter voorbereiding op een volgend bezoek om de feestelijkheden rond de wereldberoemde verkoop van wijn van de Hospices de Beaune bij te wonen. Bij deze gelegenheid bruist de hele stad van energie, met een gezellig, gastvrij programma: proeverijen, muziekvoorstellingen en folkloristische dansen, sportieve challenges ...

 

Het programma bekijken

Droog blijven ...

Als het regent

In de herfst kan het zomaar gebeuren dat er opeens een plensbui valt of de wind toch iets te fris is. Dan houden we het warm en profiteren we van uitstapjes en activiteiten binnen.

Alain Doire - BFC Tourisme
Tropische sfeer

De kassen van het Parc du Moulin à Tan

De kassen zijn je noodoplossing als het regent! Midden in het tropische bos worden kinderen moedige ontdekkingsreizigers en ouders amateurbotanisten!

Profiteer van wat opklaringen om je dag verder in te vullen met de ontdekking van het park, met talrijke spelletjes voor kinderen van alle leeftijden.

De kassen van het Parc du Moulin à Tan
Corinne Vasselet | BFC Tourisme
Museum in Dijon

Musée des Beaux-Arts

Op een regenachtige dag hou je je kinderen nergens beter bezig dan in een museum! Het Musée des Beaux-Arts van Dijon is een ideale plek om ze kennis te laten maken met de geschiedenis. Dit pas gerestaureerde hertogelijk paleis is een genot om te zien, alleen al om de prachtige achtergrond die het voor de collecties vormt. Je kunt er onbeperkt van genieten: de toegang is gratis!

Musée des Beaux-Arts in Dijon
OT-CLUNY-A-SEVE
Thuis in Cluny

Escape box

Met de escape box hou je je blonde krullenkopjes lekker warm in je accommodatie en blijven ze intelligent bezig. Hun hersens draaien op volle toeren terwijl ze de enigma's uit de box proberen op te lossen. Schud de Sherlock Holmes wakker die in je kinderen slaapt!

De escape game bij je thuis!

Wat ideeën voor ideale verblijven rond Allerheiligen!

Meer adressen

Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot de periode rond Allerheiligen voor een najaarsvakantie ... Bekijk onze selecties ideeën en adressen voor je weekends in september en oktober.

En résumé