Genieten van de herfst

Ons aanbod van accommodaties in de Morvan deze herfst

Nu dat we allemaal weer druk aan het werk zijn lijkt de zomervakantie ineens wel heel ver weg.
Het is dus tijd om te profiteren van alles wat de Bourgondische natuur te bieden heeft.
We hebben een overzichtje voor je gemaakt van ons accommodatie-aanbod om deze herfst even lekker uit te komen waaien in de Morvan. Je reis terug naar de natuur begint hier...

Le Petit Paradis
1 Aan de rand van het bos

Overnachten aan het water

Deze gîte met passende naam belooft je een ontspannen verblijf! Je profiteert er zelfs van de vogels die bij het privémeertje komen drinken.
Als paddenstoelenliefhebber haal je je hart op tijdens het paddenstoelen plukken, waarbij je recepten krijgt om ze zo lekker mogelijk klaar te maken.

Le Petit Paradis

Timothée @mypic.z
2 Uitzicht over de heuvels van de Morvan

Slapen in een paalhutje

Voor een rustig weekendje weg moet je in het dorp Saint-Didier-sur-Arroux zijn, bij een van de drie hutjes in een sfeer van bosgeuren en leuke jeugdherinneringen.

Deze paalhutjes liggen elk aan een eigen meertje. Je enige buren zijn hier de schapen, vissen en vogels!

Cabanes sur Pilotis 

Gîtes de France / FORTIN Hélène
3 Een knus plekje aan de voet van het Uchonmassief

Slapen in een authentiek 19e eeuws gastenverblijf

Hélène en Sébastien houden allebei van de natuur. Ze verwelkomen je in dit oude pand, dat vroeger diende als smederij en dorpscafé. 
Shiatsutherapeute Hélène opent je chakras en geeft je weer nieuwe energie. 
's Avonds is er gelegenheid om bij het haardvuur samen een potje te biljarten.

Le Plessis 

F.Boyer
4 Wakker worden met uitzicht over het Lac de Saint Agnan

Overnachten in een rustig hotel met restaurant

Ervaar de kalmte in dit hotel-restaurant om je hoofd te legen en je stress te laten varen. Je hoeft geen boodschappen te doen, want bij het restaurant vind je een heerlijke lokale keuken.
Wat je te wachten staat: rust en verkwikkende wandelingen rond het meer. Wij raden je aan je smartphone of camera bij de hand te houden want het uitzicht is fantastisch, dankzij de herfstkleuren waardoor je je bij het meer haast in Canada waant.

 

La Vieille Auberge du Lac

©Ettevaux 58170 POIL
5

Bijtanken aan een meertje

Overnachten in hartje natuur

Je vakantie begint met een boottochtje richting je paalhut op het water! Tussen de rijke biodiversiteit van de lokale flora en fauna beleef je een onvergetelijke nacht. Je hoeft je geen zorgen te maken over kou, want de huisjes zijn allemaal voorzien van een schattig houtkacheltje

Cabanes Lacustres Ettevaux

My Destination / BFCT
6 Een duik in de natuur van het Lac de Chamboux

Slapen in een "Sprookjesdorp"

Pak je spullen voor een nachtje op een paar minuten van Saulieu, waar Gäelle en Yannick je welkom heten voor een verrassende reis. Op deze tijdloze plek beleef je een unieke ervaring. De veelzeggende en sprookjesachtige namen van de accommodaties nemen je meteen mee naar een andere wereld: Refuge des Elfes (elfenhutje), Maison sous Terre Elébor (ondergronds huisje Elébor), La Chaumière de Merwin le Magicien Bleu (hutje van Merwin de Blauwe tovenaar) en de Love is All joert om er maar vast een paar te noemen.

Domaine de la Pierre Ronde

 

En résumé