My destination/BFC Tourisme
Een moment van stilte…

Langzaam door de lucht glijden

Een van de beste momenten van de dag voor een luchtballonvaart is 's ochtends vroeg, wanneer de eerste zonnestralen het landschap raken en door de ochtendmist heen prikken. Maar ook 's avonds is het prachtig: bij ondergaande zon is het daglicht compleet anders. In beide gevallen lijkt de natuur even een moment van stilte en bezinning te nemen.

Zo'n betoverende ervaring is lastig te omschrijven, maar we proberen het toch: sluit je ogen en waan jezelf in de mand van een luchtballon. Zacht wiegend glijd je rustig mee met de wind. Beneden je trekt het landschap geleidelijk aan je voorbij: de rechte lijnen van de wijngaarden, met op elk wijnperceel een andere richting, vormen samen met de typische stenen muurtjes bij elk jaargetijde een adembenemend grafisch landschap, maar in de herfst is het uitzicht wel heel speciaal.

Art Montgolfière-Bourgogne
Au ras des vignes à Mercurey Art Montgolfière-Bourgogne
Jerome MARCHE / OT Grand Chalon
Jerome MARCHE / OT Grand Chalon
My destination/BFC Tourisme

Une mosaïque graphique

My destination/BFC Tourisme
Air Escargot
Survol de Solutré avec Air Escargot Air Escargot

Ieder zijn wijngebied

Vézelien, Côte de Beaune, Côte de Nuits en Côte Chalonnaise, Mâconnais… tijdens een luchtballonvaart ontdek je alle wijngebieden van de Bourgogne, met elk een eigen, betoverende sfeer. Je hoeft alleen maar je vaartuig te kiezen, naar gelang het wijngebied waar je op dat moment verblijft. Hier is een lijstje met onze tips:

INNOVEO/ BFC Tourisme

Wist je dat?

De vertreklocaties van de luchtballonvaarten liggen vlak bij de prachtige dorpjes en steden van de wijnstreek die absoluut een bezoekje waard zijn, zoals Tournus, BeauneChalon-sur-Saône, Vézelay, Mâcon, en nog veel meer…

Luchtballonvaart met een Bourgondische wijnboer

Domaine de l'Europe

Een van de luchtballonvaarders is ook wijnboer in Mercurey. Hij neemt je graag mee voor een luchtballonvaart, waarbij hij je alles vertelt wat met wijnstokken en wijn te maken heeft. Na de landing biedt hij uiteraard een wijnproeverij. Dat wordt dubbel genieten dus!

Guy neemt je mee voor een bijzondere luchtballonvaart...

Domaine de l’Europe
Alain DOIRE/BFC Tourisme
Marion CARCEL/Foehn Photographie
Mocht je vliegen niet prettig vinden

Een 360°-uitzicht met beide benen op de grond

Wie zegt dat je de lucht in moet om een adembenemend uitzicht te krijgen over een schitterend herfstlandschap? Mocht je vliegen niet zo prettig vinden, is een leuk alternatief om een hoog punt op te zoeken dat boven het landschap uitsteekt. Probeer bijvoorbeeld de klim naar de Roche de Solutré waar je vanaf de top profiteert van een fantastisch breed landschap. En wat wij je als echte Bourgondiërs aanraden: maak je uitstapje compleet met een aperitiefje (drink met mate) op de rots. Geniet met een glaasje Kir of Crémant de Bourgogne van de zon die wegzakt achter de wijnhellingen van de streek. Prachtig!

En résumé
A propos
Au ras des vignes à Mercurey Art Montgolfière-Bourgogne
Jerome MARCHE / OT Grand Chalon

Une mosaïque graphique

My destination/BFC Tourisme
Survol de Solutré avec Air Escargot Air Escargot
À propos
Marion CARCEL/Foehn Photographie