Al spelend leren: musea en kastelen

De musea van Bourgondië bieden leuke rondleidingen waar kunst wordt afgewisseld met creatieve workshops. Dat geldt ook voor de kastelen, waar kinderen de koning te rijk zijn tijdens een bezoekje.

Volg de geschiedenis: Bibracte, Alésia, Guédelon

Antoine Maillier-Centre archéologique européen de Bibracte

Bibracte

Willen je kinderen alles weten over de Galliërs? Dan moet je naar Bibracte! Deze Grand Site de France biedt talloze activiteiten voor kinderen: Gallische dagen, spelboekjes...

Bibracte
Julie HANN/BFC Tourisme

MuséoParc Alésia

Vercingetorix, Julius Caesar…zet je oude geschiedenisboeken maar weer in de kast en beleef het Beleg van Alesia op een ludieke en interactieve manier!

Het MuséoParc
Guédelon/Denis Gliksman
Un jeu d'enfant !

Guédelon

In Guédelon kun je samen met je gezin een kijkje nemen bij de bouw van een middeleeuws burchtkasteel. Je maakt er kennis met de vaklieden zelf: ijzersmeden, timmerlieden... Ze vertellen je graag over hun werk en de middeleeuwse bouwtechnieken. Fascinerend!

Het bouwproject van Guédelon

Keurmerken voor gezinnen!

Mensen met kinderen opgelet! Deze twee keurmerken moet je goed onthouden: Aventures mômes in de Saône-et-Loire en Famil'Yonne in de Yonne.

Ze helpen je bij het organiseren van een geslaagde gezinsvakantie!

Accommodaties voor gezinnen

Hou je van een landelijke gîte in hartje natuur, waar je kinderen vrij rond kunnen rennen? Of kies je liever een boomhut of pipowagen, voor unieke vakantieherinneringen? Wat je ook zoekt, je vindt het in Bourgondië.

En résumé