Uniek

Ons lijstje van originele accommodaties

Pipowagen, wijnvat, ecologde, bootje op het water, tiny house. Deze originele accommodaties maken al je kinderdromen waar. Het is een nieuwe manier van vakantie beleven, op een bijzondere plek met het nodige comfort. En dat allemaal in de schitterende omgeving van het Bourgondische platteland, ver weg van de drukke en de moderne wereld. Bekijk hier onze top 5 voor een speciale overnachting (of meer).

Hameau des Grilles
1

Slapen in een pipowagen

Pipowagens spreken tot onze verbeelding. Ze worden bewoond door zigeuners, straatartiesten of cowboys uit het Wilde Westen. Ook jij kunt er een weekendje of meer slapen, bij Le Hameau des Grilles. Hier nodigen 2 comfortabele pipowagens je uit voor een verblijf aan de oevers van een meertje.

Ontdek de pipowagens van Le Hameau des Grilles

Diverti'Parc
2

Slapen in een ecolodge in de vorm van een koe

Deze houten ecolodge in de vorm van een koe belooft je een verrassend verblijf. De accommodatie staat tussen pittoreske weilanden waar charolais koeien rustig staan te grazen. Ideaal voor de kinderen, maar ook voor je partner die zich al helemaal in een aflevering van "Boer zoekt Vrouw" waant.

Ontdek deze slapende koe

Foudre du Bazois
3

Slapen in een wijnvat

Als je van wijn houdt, hebben wijnvaten (en hun inhoud) geen geheimen meer voor je. Maar heb je al eens in een wijnvat geslapen? Je ontdekt het bij de gîte Au foudre de Bazois! Hier kun je een nacht (of meer) slapen in een enorm wijnvat met een knusse sfeer, midden op het platteland van de Nièvre. Heerlijk, toch?

Ontdek deze wijnvaten

Toue cabanée
4

Slapen op het water

Slapen in een comfortabele en knusse accommodatie op het water... Een droom die uitkomt bij het Village Toue des Demoiselles waar op een rustig meertje een aantal typische toue cabanée schuiten liggen. Het zijn replica's van de boten die vroeger werden gebruikt voor het riviertransport in het Loiredal.

Ontdek de toue cabanée schuiten

©lodges du canal
5

Slapen in een tiny house

Hier geniet je in een houten huisje aan het kanaal! Dit houten tiny house wordt je uitvalsbasis om te ontkoppelen aan het water in Bourgondië. Een rustig plekje waar je lekker aan kunt rommelen... Het is meer dan een vakantiehuisje, het is een echte levensvisie waar eenvoud centraal staat.

Ontdek dit tiny house

La Cabane verte

Ontdek alle originele accommodaties in Bourgondië  

Klik hier

En résumé