Verken de streek

Rood, wit, rosé en Crémant: in de Auxerrois vind je genoeg om je wijnkelder mee te vullen!

Om deze wijnen te maken worden er typische druivensoorten uit de Bourgognestreek gebruikt: Chardonnay, Aligoté, Pinot Noir, Gamay, César... Maar ook Sauvignon, een druif die uitsluitend gebruikt wordt voor de AOC Saint-Bris, een van de twee "villages" wijnen van het wijngebied, samen met die van Irancy.

Bezoek het typische en pittoreske dorp Irancy met smalle straatjes en wijnhuizen, de caves Bailly-Lapierre in Saint-Bris-le-Vineux, het wijndorp Chitry-le-Fort met zijn vestingkerk uit de 13e eeuw of het renaissance huis van Coulanges-la-Vineuse. Ontdek ook het archeologisch centrum van Escolives die het wijngebied Auxerrois aangeeft als het oudste wijngebied van de regio.

Alain Doire / BFC Tourisme
Caves Bailly-Lapierre Alain Doire / BFC Tourisme
Alain DOIRE / BFC Tourisme
Coulanges-la-Vineuse Alain DOIRE / BFC Tourisme
Erfgoed

Rondstruinen in Auxerre

Wandel door de hoofdstad van de Yonne, geniet van de talloze vakwerkhuizen, de kerken, de kathedraal Saint-Etienne en de abdij Saint-Germain (waar je het laatste wijnperceel van de stad Auxerre vindt!).

Een weekendje weg naar Auxerre
Alain Doire - BFC Tourisme
Met de boot

Een boottochtje met de Hirondelle

Maak je klaar voor een mini-cruise op het Canal du Nivernais en de Yonne om de streek vanuit een hele andere hoek te ontdekken!

Lees meer

En résumé
A propos
Caves Bailly-Lapierre Alain Doire / BFC Tourisme
Coulanges-la-Vineuse Alain DOIRE / BFC Tourisme