Uitzicht op de Alpen

Wandelen bij de Mont-Beuvray

>> Locatie

Hou je van geschiedenis, een rustige omgeving en mooie uitzichten? Ga dan naar de Mont-Beuvray, een gemiddelde bergtop van de Morvan (821 m), met een schitterend uitzicht!

Op deze berg waait een wind van geschiedenis: hier stichtten de Aedui (een Keltische stam) hun hoofdstad Bibracte, zo'n 2000 jaar geleden. Het is ook de plek waar Vercingetorix werd uitgeroepen tot hoofd van de Gallische coalitie!

>> Het parcours van de stadsmuren

Je wandelt hier langs de plek van de oude stadsmuren van Bibracte. Op het programma: archeologische opgravingen dus, maar ook een fantastisch uitzicht en eeuwenoude bomen.

Duur: ongeveer 2 uur
Luswandeling van 6,5 km

Meer informatie over dit parcours
Alain Doire - BFC Tourisme
Met uitzicht op de wijngaarden

Klim naar de Roche de Solutré

Locatie

Fans van prehistorie en adembenemende uitzichten moeten naar de Roche de Solutré, een bezienswaardigheid in Zuid-Bourgondië. 

Vanaf de rotsen Solutré en Vergisson vlakbij word je verrast met een schitterend uitzicht op de grand cru wijnen van Pouilly-Fuissé en Saint-Véran. De geschiedenis van deze Grand Site de France is 55.000 jaar oud.

De wandeling

Deze Grand Site de France biedt je een kaart met 5 wandelcircuits inclusief de klassieker die ook François Miterrand heeft gelopen: de klim naar de Roche de Solutré.

Duur: 1u15
Afstand: 4 km

Meer informatie over de klim van de Roche de Solutré

Marion CARCEL / Foehn Photographie
Voor liefhebbers van zoet water

Wandelen rond de meren van de Morvan

Natuurliefhebbers die compleet willen ontkoppelen kunnen uitstekend terecht in het Regionaal Natuurpark Morvan. Deze groene long in hartje Bourgondië telt niet minder dan 6 meren.
Of je nou kiest voor een tochtje met een traditioneel bootje, een kano, raft of sup board: kies het meer dat bij je past, ze hebben elk een eigen karakter.

Wandelen rond het Lac de Chaumeçon

Een van de mooie blauwe spiegels van de Morvan is het Lac de Chaumeçon. Om de natuurlijke schoonheid van dit meer te ontdekken, raden wij je aan om de wandeling van 12,5 km langs het water te maken.

Meer informatie over dit parcours

 

Alain DOIRE / BFC Tourisme
Christophe Gallemand
Balade en Bourgogne pour admirer les Sabot de Vénus
Voor een duik in de natuur

Nationaal Park Forêts

Mensen die op zoek zijn naar uitgestrekte natuur: het Nationaal Park Forêts, het meest recente nationale park van Frankrijk, nodigt je uit voor een ontmoeting met de flora en fauna, in een unieke beschermde natuuromgeving.

Je vindt er niet minder dan 200 km aan wandelpaden en 1000 km aan mountainbikeparcoursen in een park waar de biodoversiteit geen introductie meer nodig heeft.

Het aanbod van wandelingen en tochten met gids is breed: je kunt de geheimen van de planten en dieren in het park ontdekken, bomen klimmen met respect voor de boom of een wandeling met verhaalvertellingen doen...

Alle tips voor uitstapjes en wandelingen
Olivier Pellerin
Rencontre avec un cerf lors de votre balade en Bourgogne
Rond een ongerepte rivier

Wandeling bij de Bec d'Allier

Locatie

Het water van de Loire en de Allier komt hier vlak bij Nevers samen. De plek biedt je een natuurlijk schouwspel! Dit natuurgebied van zandbanken, ooibos en vlaktes met een enorme biodiversiteit verdient de klassering als Site Panda Fluvial van de WWF, die zich wereldwijd inzet voor milieubescherming. 

De wandeling

Wij raden je aan om het kennismakingspad Passeur du Bec d'Allier te pakken, een parcours van 4 km met observatiepunten langs de oevers. Vergeet vooral je verrekijker niet!

Meer informatie over deze gezinswandeling

Alain DOIRE / BFC Tourisme

Wandelen rond de Massif d'Uchon

Locatie

Op naar dit natuurgebied dat ook wel de "Parel van de Morvan" wordt genoemd. Dit massief, met een top van 684 meter, is verrassend vanwege de 20 grote granietblokken met bijzondere vormen en namen: Mammouth (mammoet), Griffe du Diable (duivelsklauw) en zelfs Nez de Chien (hondenneus).

De wandeling

Je vindt hier een parcours met 3 luswandelingen van 4 tot 8 km om dit kwetsbare ecosysteem te ontdekken.

 Bekijk de PDF flyer van dit parcours

Alain Doire - BFC Tourisme
En résumé
Op de kaart
'
'
À propos
Marion CARCEL / Foehn Photographie
À propos
Alain DOIRE / BFC Tourisme
À propos
Alain DOIRE / BFC Tourisme
À propos
Alain Doire - BFC Tourisme