Er valt genoeg te varen!

Een Europees netwerk voor de riviervaart

Vanaf de 17e eeuw legt Bourgondië de basis voor het grootste Franse vaarwegennetwerk. Van de vlotterij tot het wijntransport: elk kanaal vertelt een binnenschipperverhaal en is de moeite waard.

Dus, gooi de trossen los en maak een boottochtje met tussenstops bij een sluis of een pauze om rond te wandelen en de omgeving te ontdekken langs de jaagpaden.

Le Boat
Tourisme fluvial
Tourisme fluvial
Voor een paar uur

Rondvaartboten

De regio biedt zo'n 1200 km aan vaarwegen. Voor een paar uur of een dag nemen de rondvaartboten je mee voor een korte tocht op zoek naar de oudste sluizen van het Bourgondisch Kanaal of het Canal du Centre

Stap aan boord!
Alain DOIRE / BFC Tourisme
Voor een aantal dagen

De luxe versie

Zin in luxe en comfort? Kies dan voor een stijlvol woonboothotel of een van de riviercruiseschepen die stoppen in Tournus, Chalon-sur-Saône of Mâcon.

Overnachten in een woonboot
Een huisje op het water

Varen en slapen op een boot

Kies voor een plezierboot met hutten voor 4 tot 12 personen. Deze boten zijn gemakkelijk en zonder vaarbewijs te varen. Ze maken een echte kapitein van je, tijdens een vriendelijke mini-cruise.

5 goede redenen om te varen met een plezierboot

 

Een riviervakantie

Bekijk de verhuurders van plezierboten

Op het Canal du Nivernais, het Canal latéral à la Loire, het Canal entre Champagne et Bourgogne of het Canal de Roanne à Digoin, maar ook op de Saône en de Yonne: huur een boot en geniet van een mini-cruise of een uniek boottochtje!

Alle verhuurders van boten zonder vaarbewijs

Milieuvriendelijk varen

Voor de milieuvriendelijke vaarders onder ons: de dienstverleners voor riviercruises en wateractiviteiten van Bourgondië zetten zich in voor duurzame ontwikkeling. Van rivier tot kanaal varen er diverse rondvaartboten op zonne-energie!

De speciale bakens van het écopagayeurs kanoparcours geven je nauwkeurige informatie over de flora en fauna op en langs de Loire en de Saône. Ideaal voor een tocht in hartje natuur...

En résumé
À propos

Tourisme fluvial

Le Boat