Vakantie aan het water

5 (goede) redenen om riviertoerisme te proberen

Wat dacht je van een boottochtje op de kanalen of rivieren van Bourgondië? Huur dit voorjaar of in de zomer een plezierboot en word voor een weekend of meer kapitein van je eigen vaartuig. Het is eenvoudig, ontspannen, comfortabel en ideaal om elke dag van omgeving te wisselen zonder dat je je koffers weer in hoeft te pakken. Samen met vrienden geniet je elke avond van een drankje in een andere haven!

Alain Doire - BFC Tourisme
1

Het is eenvoudig!

Je hebt geen vaarbewijs of opleiding nodig om met een plezierboot te kunnen varen. Een kwartiertje uitleg van de verhuurder is genoeg om de trossen los te kunnen gooien! Door sluizen varen, rechtsomkeerd maken, aanmeren... Een kind kan de was doen!

Een plezierboot huren

Alain Doire - BFC Tourisme
2

Het is ontspannen!

Met een gemiddelde snelheid van 6 tot 8 km/uur krijg je (eindelijk) de tijd om het rustig aan te doen en je een paar dagen laten leiden door de eenvoudige dingen in het leven: het landschap voorbij zien glijden, de kalmte ervaren, de natuur ontdekken... Slow toerisme gaat hier hand in hand met genieten van het leven.

3

Het is ideaal voor een uitstapje met vrienden

Plezierboten zijn vaak geschikt voor meerdere personen. Het is dan ook dé manier bij uitstek om er met vrienden op uit te gaan. Aan boord kun je gezellig kletsen en genieten van tijd met elkaar. 's Avonds kun je je lekker uitleven tijdens een hapje en een drankje, maar dat kan dan ook, je hebt toch geen buren!

Alain Doire - BFC Tourisme
4

Het geeft vrijheid

Bij riviertoerisme kun je haast overal aanleggen voor een tussenstop midden op het platteland of aan de rand van een mooi stadje als Joignyn met wel 19 historische monumenten. Je kunt ook je vishengel of fietsen meenemen, voor een ritje over de jaagpaden.

Steden en erfgoed langs het water

Michel_JOLY
5

Het is comfortabel!

Stel je voor: een zonnig terras aan het water, in hartje natuur. Heerlijk, toch?
Voor de rest is het heel eenvoudig: de plezierboten zijn compleet ingericht, zodat jij je thuis voelt. En als je op zoek bent naar uitgebreide hoteldiensten kun je kiezen voor een woonboothotel, voor luxe op het water!

En résumé