Chef-kok Patrick Bertron: traditie en vernieuwing

Jonathan THEVENET / BFC Tourisme

Chef-kok Patrick Bertron is al vier decennia werkzaam in de keuken van Relais Bernard Loiseau. Hij zet zich in voor het behoud van het DNA van dit mythische restaurant.

Hij heeft de grondbeginselen van de keuken van Bernard Loiseau behouden en er zijn eigen persoonlijkheid aan toegevoegd. Zijn gerechten weerspiegelen zijn hechte band met Bourgondië en met name de Morvan.

Momenteel maakt ook de jongste telg van de familie, Blanche Loiseau, deel uit van zijn brigade. Zij zal te zijner tijd de leiding over de keuken overnemen.

Alain Doire - BFC Tourisme
De Vallée de la Gastronomie

Een gastronomische reis tussen Dijon en Marseille

Maison Doucet is gelegen aan de Vallée de la Gastronomie, een smaakvolle reis tussen Dijon en Marseille. Deze route nodigt uit tot een ontdekking van de Franse culinaire tradities, goede restaurants en het werk van de boeren.

De Vallée de la Gastronomie stelt je een uitzonderlijk gastronomisch voorrecht voor in het gezelschap van chef-kok Patrick Bertron, met een overnachting in een vijfsterrenhotel, privébezoeken aan de kelders en de keukens met de chef-kok en een uitzonderlijk menu in het restaurant met twee Michelinsterren.

Meer informatie over dit uitzonderlijke verblijf

RBL-chambre-Saulieu - LE RELAIS BERNARD LOISEAU©PHILIPPE SCHAFF
Overnachten in Relais bernard Loiseau

De charme van Bourgondië in een vijfsterrenhotel

Via de emblematische trap-toren van eikenhout krijg je toegang tot de vier verdiepingen van het Relais & Châteaux Bernard Loiseau met vijf sterren in Bourgondië. Het hotel telt 33 kamers en suites met gratis toegang tot de Spa des sens, vier grote met elkaar in verbinding staande kamers en een prachtige familiesuite.

Meer informatie over het hotel

Wat je in een weekend kunt gaan zien en doen

Toerisme en ontdekkingen in de omgeving

Saulieu: poort tot het Parc Naturel Régional du Morvan

Saulieu, midden in Bourgondië, ligt in een natuurlijke omgeving vol meren en bossen. In deze Europees georiënteerde stad treft je talrijke winkels en allerlei voorzieningen aan.

Pauze in de natuur van de Morvan

Het Parc régional du Morvan omvat duizenden hecatren beschermde landschappen met een rijke fauna en flora. Het werd in 1970 geopend met het doel bezoekers te leren om in betere harmonie met hun omgeving te leven en hun band met de natuur te herstellen, met respect voor het natuurlijke en culturele erfgoed.

Laat je omhullen door de Morvan

 

En résumé