Frédéric Doucet: stevige wortels en een passie voor de keuken

Franck Devisme

Chef-kok Frédérique Doucet komt uit een horecafamlilie en is opgegroeid in het huis waarin hij je vandaag verwelkomt. Hij was vastbesloten de passie van het gezin voor de keuken en gastvrijheid voort te zetten en is opgeleid door beroemde chef-koks.

Hij is gehecht aan zijn streek, de Charolais, en heeft ervoor gekozen om hier terug te komen. Nadat hij van zijn ouders alles had geleerd over het beheer van een restaurant, nam hij dit in 2007 over.

Sindsdien deelt hij samen met Anne, zijn echtgenote, zijn liefde voor deze regio en geeft iedereen die dat wil een kijkje in zijn hartelijke, elegante culinaire wereld.

Vallée de la Gastronomie

Een gastronomische reis tussen Dijon en Marseille

Maison Doucet bevindt zich op de Vallée de la Gastronomie, een gastronomische route tussen Dijon en Marseille.

Deze route nodigt uit tot de ontdekking van Franse culinaire tradities, goede restaurants en het werk van de boeren.

Vallée de la Gastronomie

Maison Doucet
Overnachten in Maison Doucet

Design en harmonie in een viersterrenhotel in de Charolais

In Maison Doucet wordt je verwelkomd voor een elegant en karaktervol verblijf aan een rivier, midden in een charmant dorpje.

De 17 moderne, luxueus ingerichte kamers zijn allemaal anders en met zorg gedecoreerd. Ze vormen een harmonieuze, atypische omgeving voor een vakantie met je gezin, een romantisch verblijf of een zakenreis.

Een kamer reserveren

Bourgondische dolce vita

Je uitstapje in de Charolais

Charolles: een concentraat van Bourgondië

De historische stad Charolles heeft een onbetwistbare charme. Hij ligt aan de samenloop van twee rivieren en heeft dan ook talrijke loopbruggen met bloemen waaraan hij de naam 'het Venetië van de Charolais' te danken heeft. Flaneer in het voetspoor van Karel de Stoute, zoek je favoriete aardewerk om mee naar huis te nemen en geniet van de weelderige natuur: valleitjes, bos, beekjes, riviertjes, keuze te over!

Het Maison du charolais

Midden in de wallenlandschappen kun je in het Maison du Charolais nader kennismaken met de wereldwijd bekende Charolaisrunderen. Breng een bezoek aan de museografische ruimte, die in drie themaniveaus verdeeld is en waar je alles te weten komt over dit uitzonderlijk malse vlees. Aan het einde van je bezoek kun je nog even nagenieten van het uitzicht over de wallenlandschappen.
 

En résumé