Voor Fietsliefhebbers

In het land van de Hertogen

 Voies vertes (fietspaden), fiets- en mountainbikeroutes... Bourgogne is een fietsstreek bij uitstek: tussen wijngaarden en langs kanalen, van steden van kunst en geschiedenis naar de grote natuurgebieden. De parcours zijn aangepast aan elk niveau en vormen een van de mooiste Europese netwerken voor fietstoerisme. Liefhebbers van lange tochten, veeleisende sportievelingen of fietstoeristen voor een dag genieten op de fiets, zelfs met kleine kinderen.

à véloà vélo 2

Korte ritten en lange tochten

Voor een weekeinde, week of langer laten de vijf routes van de Tour de Bourgogne à vélo® niets aan het toeval over. U beleeft een ontspannen verblijf: verhuurders, Offices de Tourisme en logeeradressen met een keurmerk bieden de zekerheid van zorgeloos genieten op meer dan 800 km fietsweggetjes!

  • Volg het Canal de Bourgogne en stop in de wijngaarden van de Tonnerrois, tussen Migennes en Dijon (212 km).
  • Fiets langs het Canal du Nivernais en ga terug in de tijd van de houtdrijvers (175 km).
  • Volg het Canal du Centre, van de Saône naar de Loire, (171 km).
  • In Zuid-Bourgogne leiden de Voie verte en de Voie bleue van Chalon naar Fleurville, via Mâcon (82 km).

Zin in een kort tochtje met het gezin? Kies voor een traject op de Voie verte! U fietst van de ene naar de andere verrassing. Bezoek een kasteel, doorkruis de wijngaarden en ontdek de bezienswaardigheden van Aventures Mômes... Stop waar u dat wenst: onderbrekingen zijn op elk moment mogelijk.

Parcours voor elk niveau...

Droomt u van een intercontinentaal circuit? Van de Zwarte Zee naar de Atlantische Oceaan loopt het traject Eurovélo 6 via Bourgogne. Op de fiets vormen de heuvels van de Morvan een uitdaging voor mountainbikers. Ontdek op deze manier de 120 circuits van middellange afstand en hun belangrijkste route: de Grote Oversteek van de Morvan. Kinderen zijn niet vergeten: tussen wijnbouw en landbouw is het parcours Santenay-Nolay het ideale traject voor fietsers in de dop!

... en voor ieders smaak

Tussen plattelandsweggetjes, jaagpaden of wijnroutes zijn secondaire routes op elk moment mogelijk. De Topogids van de Tour de Bourgogne à vélo® maakt het u makkelijk en biedt diverse ideeën voor tussenstops in de natuur, restaurants, chambres d'hôtes of bagagevervoer.

Verlaat de gebaande paden

Geef een bijzondere draai aan uw route... Spoorfietsen en fietskarren zijn een originele manier om over de voormalige spoorwegen te rijden. Goed om te weten: de meeste uitgezette circuits zijn ook geschikt voor skaters.

En zoals u gewend bent in Bourgogne dient gemak de mens. De fietsroutes leiden over terrein met hellingen die meestal niet meer stijgen dan 3 %. Geniet ervan om ook met een originele ligfiets de regio te verkennen!

Praktische informatie

Raadpleeg de talloze documenten die u kunt downloaden. Afhankeijk van uw voorkeuren kiest u de fietsroutes en hun varianten.

Le Tour de Bourgogne à vélo: Ronde van Bourgogne op de fiets

http://www.fietsen-in-bourgogne.com/

Eurovélo 6

www.eurovelo6.org

Cartografie Huber heeft de kaarten van het Franse traject van de Eurovélo 6 geüpdatet. De voorzieningen die sinds 2008 zijn aangebracht, zijn vermeld. De kaarten worden in Frankrijk verdeeld door Michelin.

Regionaal Natuurpark Morvan en de Tour van de Morvan

Tel: +33 (0)3 86 78 79 57
Email : tourisme@parcdumorvan.org
Site internet : www.parcdumorvan.org
www.26x2.fr
www.randovelo-morvan.fr

Departementale links

Yonne

www.tourisme-yonne.com
www.tourisme-yonne.com/fr/je-decouvre/routes-route.php?lg=fr&rep=01&fic=routes-route&nav=10057&id_aff_theme=VELOAUXCLA&titre=Auxerre-Clamecy+%E0+bicyclette 
www.tourisme-yonne.com/fr/je-decouvre/theme-theme.php?lg=fr&rep=01&fic=theme-theme&nav=10034&id_aff_theme=VELO&titre=En+v%E9lo%2C+en+roller

Côte-d'Or

www.cotedor-tourisme.com
www.cotedor-tourisme.com/a-voir-a-velo_fr_05_14.html>
www.bouger-nature-en-bourgogne.com/randonnees-a-velo.htm

Nièvre

www.nievre-tourisme.com/balades-nievre/randonnee-velo_8.htm 
www.voiesvertes.com/htm_partenaire/departementpart58.htm

Saône-et-Loire

www.bourgogne-du-sud.com/index.php/voies-vertes.html>

Gidsen Chamina

www.chamina.com/pages/guides/recherche.asp

Gidsen Hubert van de Franse streken

www.guide-hubert.fr

Uitgaven van Ouest-France

www.edilarge.fr

Cyclorails

http://cyclorail.com